Evenimentul ZileiSocialOmenirea la un pas de pandemie! Un documentar de excepție pe B1 Tv

Omenirea la un pas de pandemie! Un documentar de excepție pe B1 Tv

Omenirea la un pas de pandemie! Un documentar de excepție pe B1 Tv
Epidemia cu coronavirus din China este la un pas să arunce omenirea în haos. Astfel de epidemii au mai fost în ultimul secol, unele dintre ele făcând mii de victime.

Documentarul care va fi prezentat de B1TV, vineri, de la ora 23.00, se referă la gripa aviară care a măcinat Asia, la cazul virusului pestei porcine dar și la infectarea cu SARS, o altă epidemie care a lăsat în urmă peste 700 de morți. Documentarul este difuzat în contextul în care întreaga planetă este în alertă după ce infecția de coronavirus s-a răspândit la peste 8.000 de cazuri la nivel mondial, depășind totalul pacienților infectați în timpul epidemiei SARS din 2002-2003.

Totodată, virusul ucigaș a dus la moartea a peste 170 de persoane până în prezent. Sindromul respirator sever acut (SARS) își are, de asemenea, originea în China, soldându-se cu aproximativ 800 de decese și a costat economia globală aproximativ 33 miliarde USD, sau 0,1% din PIB-ul mondial, în 2003.

Din toate aceste epidemii se pare că omenirea nu a înțeles prea multe, din moment ce a permis ca și coronavirusul de la Wuhan să producă o epidemie, pentru care Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă mondială.

Legat de epidemia cu coronavirus, Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat că într-o singură zi, joi, au fost descoperite 2.000 de cazuri noi de infecție cu coronavirus. În total, numărul celor infectați a ajuns la peste 9.800. De asemenea, coronavirusul a ucis, în cursul zilei de joi, 42 de persoane, numărul total al deceselor ajungând la 213.


Accesează: