Documentarul care va fi prezentat de B1TV, vineri, de la ora 23.00, se referă la gripa aviară care a măcinat Asia, la cazul virusului pestei porcine dar și la infectarea cu SARS, o altă epidemie care a lăsat în urmă peste 700 de morți. Documentarul este difuzat în contextul în care întreaga planetă este în alertă după ce infecția de coronavirus s-a răspândit la peste 8.000 de cazuri la nivel mondial, depășind totalul pacienților infectați în timpul epidemiei SARS din 2002-2003.

Totodată, virusul ucigaș a dus la moartea a peste 170 de persoane până în prezent. Sindromul respirator sever acut (SARS) își are, de asemenea, originea în China, soldându-se cu aproximativ 800 de decese și a costat economia globală aproximativ 33 miliarde USD, sau 0,1% din PIB-ul mondial, în 2003.

Din toate aceste epidemii se pare că omenirea nu a înțeles prea multe, din moment ce a permis ca și coronavirusul de la Wuhan să producă o epidemie, pentru care Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă mondială.

Legat de epidemia cu coronavirus, Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat că într-o singură zi, joi, au fost descoperite 2.000 de cazuri noi de infecție cu coronavirus. În total, numărul celor infectați a ajuns la peste 9.800. De asemenea, coronavirusul a ucis, în cursul zilei de joi, 42 de persoane, numărul total al deceselor ajungând la 213.