Evenimentul Zilei > Actualitate > Oltean: Exclus o fuziune PDL – partidul lui Oprea
Oltean: Exclus o fuziune PDL – partidul lui Oprea

Oltean: Exclus o fuziune PDL – partidul lui Oprea

PDL exclude o eventuală fuziune cu viitoarea formaţiune a grupului independenţilor din Parlament, susţine vicepreşedintele partidului, Ioan Oltean. Într-un interviu pentru RFI România, democrat-liberalul consideră că cele două partide nu sunt compatibile ideologic pentru o fuziune, dar pot guverna împreună.

"Partidul Democrat Liberal este un partid de dreapta, de centru-dreapta. În consecinţă, din capul locului, nu ne înscriem liniar pe aceeaşi ideologie. Cred că dorinţa acestor parlamentari nu este de a se aşeza într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat pe o ideologie de dreapta, ci de a se menţine ca un partid solid, aşezat pe ideologia de centru-stânga, acolo unde se pare că PDL s-a îndepărtat evident", a explicat Oltean, citat de Mediafax.

Ioan Oltean a respins categoric o eventuală fuziune cu noul partid. "Categoric, aşa cum stau lucrurile acolo, vă asigur că nu este gândită şi nu se va întâmpla o fuziune între cele două formaţiuni politice, dacă evident, se va constitui în mod cert un partid al independenţilor din Parlamentul României", a precizat democrat-liberalul. El a adăugat că atât timp cât politica partidului se va înscrie în linia generală a actului de guvernare pe care PDL o susţine, noua formaţiune va fi un partener respectat şi apreciat.

Vicepreşedintele PDL a mai spus, astăzi, pentru RFI, că partidul din care face parte nu negociază nici cu proprii membri problema Parlamentului unicameral. "Partidul Democrat Liberal nu negociază nici chiar cu proprii membri sau cu acei membri a căror viziune e conflictuală cu a noastră problema Parlamentului unicameral. Aici, PDL se înscrie în voinţa electoratului, exprimată deschis în noiembrie 2009. În această privinţă, nu poate fi vorba de negocieri nici măcar cu membri ai Partidului Democrat Liberal", a declarat Oltean.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: