Evenimentul Zilei > Actualitate > Olăroiu, condamnat la închisoare cu suspendare!
Olăroiu, condamnat la închisoare cu suspendare!

Olăroiu, condamnat la închisoare cu suspendare!

"Oli" a pierdut procesul penal pe care i l-au intentat conducătorii grupării Al-Ain, de la care românul a plecat cu scandal în 2013.

Antrenorul român Cosmin Olăroiu are parte de probleme mari în Emiratele Arabe Unite, unde activează din 2011! Fostul "principal" al Stelei a fost condamnat de un tribunal din Abu Dhabi la trei luni de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi de 21.000 de dirhami (aproximativ 4.000 de euro), a anunţat, azi, site-ul super.ae!
Are dreptul la recurs
Decizia instanţei din Emiratele Arabe Unite a venit în cadrul procesului deschis împotriva lui Olăroiu de oficialii de la Al-Ain, fosta echipă a tehnicianului român. Scandalul s-a declanşat în vara anului 2013, când "Kuzmin" – cum e numit tehnicianul român în lumea arabă – i-a lăsat pe cei de la Al-Ain în favoarea grupării Al-Ahli Dubai. Foştii şefi ai lui "Oli" au reclamat la Federaţia de Fotbal din Emirate că românul mai era legat prin contract de această grupare până în vara lui 2014 şi nu avea, astfel, dreptul să semneze cu rivala Al-Ahli. Şi au reuşit să obţină o suspendare de şase luni pentru fostul "principal" al Stelei.
Cei de la Al-Ain nu s-au mulţumit însă numai cu atât. I-au cerut lui Olăroiu şi despăgubiri financiare consistente. Fapt ce l-a scos din sărite pe antrenor, care a spus: "Dacă iau bani de la mine, cei de la Al-Ain ar trebui să schimbe echipamentul jucătorilor, care e vechi de doi ani". Declaraţia ironică a lui Cosmin Olăroiu a fost considerartă de şefii fostului său club drept o mare jignire, motiv pentru care "principalul" de la Al-Ahli a fost chemat în faţa instanţei. Oficialii de la Al-Ain au vrut chiar ca românul să fie expulzat din Emiratele Arabe Unite!.
În ciuda condamnării la trei luni de închisoare cu suspendare pe care a primit-o, "Kuzmin" se bucură în continuare de susţinerea conducătorilor de la Al-Ahli. "Respectăm decizia Justiţiei şi sperăm ca ea să aducă împăcarea între părţi. Cosmin Olăroiu se va ocupa în continuare de pregătire echipei. Poate ataca decizia cu apel oricând doreşte şi doar de el depinde ce va face în continuare", a declarat Ahmed Khalifa Hammad, unul dintre conducătorii clubului Al-Ahli.
A adus două titluri la rând
Până în vara anului trecut, când a plecat la Al-Ahli, Cosmin Olăroiu era foarte apreciat la Al-Ain. Sosit pe banca tehnică a acestei echipe în vara anului 2011, "Oli" a câştigat două titluri consecutive, în 2012 şi în 2013. Până la sosirea românului, Al-Ain câştigase ultima dată campionatul în 2004. La fosta echipă a lui Cosmin Olăroiu evoluează, tot din 2011, şi Mirel Rădoi. Scandalul dintre conducători şi antrenorul român părea să se răsfrângă şi asupra lui Rădoi, la începutul acestui an vorbindu-se insistent despre plecarea fostului căpitan al Stelei. Până la urmă, Mirel Rădoi a fost păstrat la insistenţa spaniolului Quiquie Sanchez Flores, actualul antrenor al celor de la Al-Ain.
5 milioane de euro este salariul anual pe care îl încasează Cosmin Olăroiu la Al-Ahli

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: