Echipa Steaua joacă astă-seară, în Olanda, de la ora 20.00, în direct la PRO TV, partida-retur cu Twente Enschede, din "16-imile" Ligii Europa.
După ce au pierdut în urmă cu o săptămână prima manşă (scor 0-1), "roş-albaştrii" au nevoie de o minune pentru a se califica în turul următor.

La Enschede era ieri linişte. Cu toate că echipa locală este mândria micuţului oraş din estul Olandei, fanii nu s-au îngrămădit în jurul arenei "De Grolsch Veste".
Singura activitate notabilă se petrecea la magazinul oficial, unde câteva zeci de suporteri au trecut să îşi cumpere suveniruri şi bilete. Optimismul este cuvântul care caracterizează starea de spirit a fanilor olandezi.


Nici McClaren nu îl suportă pe Gigi Becali

"O să fie un meci uşor pentru noi. Vom câştiga mai uşor decât am făcut-o cu Vitesse (n.r. – Twente a câştigat la Arnhem cu 4-1, la sfârşitul săptămânii trecute)", ne-a spus unul dintre suporteri. Steve McClaren, antrenorul celor de la Twente, a făcut un exerciţiu de imaginaţie şi a spus că nu ar putea lucra vreodată cu Gigi Becali. "Dacă aș avea un asemenea patron, cred că ar trebui să câștig fiecare meci", a glumit tehnicianul englez.

Jucătorii Stelei au fost cazaţi într-un hotel pe gustul patronului, într-un peisaj rural. "Roş-albaştrii" s-au delectat ieri umărind oile, caii şi vacile din preajma stabilimentului. La conferinţa de presă, translatorul olandezilor i-a stâlcit numele lui Rusescu, botezându-l "Lucescu".

"N-o să fiu demis. Relaţia mea cu patronul e puternică. Certurile de zilele trecute au fost o diversiune“

Ilie Stan, antrenorul echipei Steaua

Corespondență din Enschede

SILVIU BĂLACE:

"Le trebuie ce n-am avut noi: tupeu"
Andrei Călin

Fost jucător al echipei FC Vaslui, fundaşul Silviu Bălace a întâlnit în acest sezon gruparea Twente Enschede în turul III preliminar din Liga Campionilor. Moldovenii au pierdut în Olanda, scor 0-2, şi au remizat la Piatra-Neamţ, scor 0-0. În par­­tida-retur, Silviu Bălace -ajuns între timp în liga secundă la Gaz Metan Severin- l-a impresionat pe Co Adriaanse, fostul antrenor al celor de la Twente.

EVZ: Silviu, ai avut de-a face cu olandezii de la Twente. Cum ţi s-au părut atunci?

Silviu Bălace: Am mai auzit păreri care susţineau că Twente este o echipă modestă. Mie mi s-a părut că lucrurile nu stau aşa. Eu am jucat în meciul-retur cu olandezii şi pot să spun că sunt foarte solizi. Sunt organizaţi, au o circulaţie foarte bună a balonului şi sunt disciplinaţi tactic. Faptul că au valoare s-a văzut şi în meciul de la Bucureşti cu Steaua. Au ceva probleme în apărare, acolo unde au nişte fotbalişti rigizi.

Ce i-a lipsit Vasluiului pentru a se califica?
În primul meci, cel din Olanda, am jucat cu teamă. Ne-am retras şi ei au venit peste noi. Ei au fost mai de­terminaţi. Ne-au fost superiori. În retur au ştiut să îşi conserve avantajul de două goluri şi nu am putut să facem mare lucru.

Crezi că Steaua mai are puterea să întoarcă soarta calificării la Enschede?

Pare foarte greu la prima vedere. Nu e imposibil, dar minuni
s-au mai văzut. Ste­liş­tilor le trebuie ceea ce n-am avut noi: tupeu. Olandezii au avantajul că sunt în plin sezon şi asta contează mult.

Citiți și:

  • Ilie Stan şi Bran Becali
  • Steaua a ajuns la Enschede. Gigi are probleme cu "valiza" și a rămas acasă
  • McClaren: "Dacă aş avea un patron ca Gigi Becali ar trebui să câştig mereu"