Evenimentul Zilei > International > Olanda va fi îngropată sub zăpadă. Este cod roșu în Țările de Jos, înaintea furtunii Darcy
Olanda va fi îngropată sub zăpadă. Este cod roșu în Țările de Jos, înaintea furtunii Darcy

Olanda va fi îngropată sub zăpadă. Este cod roșu în Țările de Jos, înaintea furtunii Darcy

Olanda va fi luată cu asalt de o vreme extremă, marcată de precipitații abundente ce văr cădea sub formă de zăpadă

Olanda este lovită de un val puternic de precipitații ce vor cădea sub formă de zăpadă. „Țara Lalelelor” se confruntă cu o vreme extremă, iar autoritățile au emis „cod roșu” pentru perioada 6-8 februarie. Condițiile meteorologice vor fi marcate de zăpadă, îngheț și viscol. Se așteaptă o furtună de zăpadă, denumită Darcy, iar stratul de omăt va ajunge la 20 de centimetri. Autoritățile au luat toate măsurile pentru a face față capriciilor naturii.

Peste Țările de Jos se va depune un strat abundent de zăpadă

Oficialii Ministerului Afacerilor Externe au lansat un avertisment pentru românii care tranzitează „Țara Lalelelor” în aceste zile.

„Condiţiile meteo nefavorabile pot duce la întârzieri şi anulări de zboruri pe toate aeroporturile olandeze şi pot afecta şi mersul trenurilor. Centrele de testare şi vaccinare COVID-19 vor rămâne închise. Pentru mai multe informaţii cu privire la anulările/întârzierile de zboruri, cetăţenii români pot consulta paginile web ale aeroporturilor olandeze – https://www.schiphol.nl/en/ şi https://www.eindhovenairport.nl/nl, iar pentru informaţii cu privire la mersul trenurilor, persoanele interesate pot accesa https://www.ns.nl/en. Autorităţile olandeze recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de mers la condiţiile meteo şi să respecte semnalizările temporare”. Au anunțat oficialii din ministerul român.

Sfaturi utile pentru cetățenii români

Ctăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Ţărilor de Jos la +31703541580, +31703228612, +31703319980. Apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, pentru situaţii speciale, cu un caracter de urgenţă, precum accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar, cetăţenii români au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Ţărilor de Jos: 0031(0)651596107.

Cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs) care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Olanda și-a schimbat numele în Țările de jos la începutul anului

Decizia de a schimba numele Olandei în Țările de Jos a venit în luna octombrie a anului trecut, când guvernul a transmis că se dorește ca țara să fie văzută ca un întreg, iar Olanda desemnează doar o provincie.

Autoritățile din Haga au discutat în ultimul timp cu lideri locali de business și organizații de turism în cadrul unei campanii de rebranding național și au decis să schimbe numele țării. Guvernul olandez spunea în toamnă că dorește să schimbe percepția internațională asupra țării, care este asociată de mulți cu drogurile și Districtul Roșu din Amsterdam.

„Vrem să prezentăm Olanda ca o țară deschisă, inventivă și incluzivă. Ne-am modernizat abordarea”, a explicat un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe.

Olanda de Nord și de Sud sunt două provincii de pe coasta de vest a Regatului Țărilor de Jos în care se află orașele Amsterdam, Haga și Rotterdam

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.