Evenimentul Zilei > Social > Propagandă anti-vaccinare COVID-19: BOR se delimitează de falsele călugărițe. „Evitați sursele nesigure de informare”
Propagandă anti-vaccinare COVID-19: BOR se delimitează de falsele călugărițe. „Evitați sursele nesigure de informare”

Propagandă anti-vaccinare COVID-19: BOR se delimitează de falsele călugărițe. „Evitați sursele nesigure de informare”

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a anunţat că se delimitează de "presupusele călugăriţe" care fac propagandă împotriva vaccinării.

Propagandă anti-vaccinare COVID-19: BOR se delimitează de falsele călugărițe! Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului din cadrul BOR a anunţat, sâmbătă, că se delimitează de „presupusele călugăriţe” care fac propagandă împotriva vaccinării. Reacţia oficială a venit după ce în presa locală au apărut relatări despre o campanie de dezinformare privind vaccinarea împotriva COVID-19. Campania a fost desfăşurată în municipiul Piteşti de un grup de femei, care susţin că sunt călugăriţe.

Propagandă anti-vaccinare COVID-19! Femeile nu sunt călugărițe canonice în Eparhia Argeşului şi Muscelului

„Persoanele despre care relatează mass-media locală nu sunt călugăriţe canonice în cadrul Eparhiei Argeşului şi Muscelului şi nu deţinem informaţii dacă acestea sunt cu adevărat monahii cu statut canonic în cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Chiriarhul locului nu a acordat nici o aprobare sau binecuvântare scrisă ori verbală personalului clerical şi neclerical (…) din cadrul Eparhiei, în vederea desfăşurării de acţiuni, sub diferite forme (…), pro ori contra campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19 iniţiată de autorităţi”, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Conform sursei citate, demersul persoanelor respective, care se declară originare din zona Caraş-Severin, este o iniţiativă proprie. Acțiunea nu reprezintă poziţia Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului. „Atragem atenţia că distribuirea unor materiale tipărite (broşuri) de către persoanele amintite anterior, în care sunt citaţi clerici ortodocşi sau alţi medici de diferite naţionalităţi, cu privire la vaccinul anti COVID-19, întrucât sunt declaraţii scoase din context, reprezintă o sursă nesigură de informare pentru populaţia argeşeană”, se mai menţionează în comunicat, citat de Agerpres.

Propagandă anti-vaccinare COVID-19! „Decizia privind vaccinarea aparţine fiecărui cetăţean

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului precizează că nu promovează astfel de manifestări. Instituția reaminteşte că decizia privind vaccinarea aparţine fiecărui cetăţean.

La începutul lunii ianuarie, arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului anunţa că se va vaccina împotriva COVID-19 atunci când îi va veni rândul. Prelatul le cerea credincioşilor să se informeze despre vaccinare doar din surse sigure şi autorizate, pentru a nu cădea victime dezinformărilor.

ÎPS Calinic îi sfătuia pe cei care au nedumeriri şi pe cei care „se erijează în atoateştiutori” să se informeze, pentru a nu avea dubii. În opinia sa, vaccinul împotriva COVID-19 trebuie să fie văzut ca orice alt vaccin care, de-a lungul vremii, i-a protejat pe oameni de diferite boli. Înaltul ierarh îi sfătuia atunci pe cetăţeni să asculte „de glasul specialiştilor în materie de sănătate” şi să respecte măsurile de protecţie decise de autorităţi, pentru a contribui la eradicarea pandemiei.