Olanda este foarte aproape să închidă definitiv opt închisori din lipsă de deținuți, a anunțat miercuri ministerul olandez al Justiției, conform Agerpres.

Rata criminalității este în scădere în Olanda. Sistemul penitenciar olandez are o capacitate de 14.000 de deținuți, însă în prezent sunt închise numai 12.000 de persoane.

Potrivit unui raport al Organizației Criminal Justice Alliance (CJA), publicat anul trecut, referitor la suprapopularea închisorilor în Marea Britanie, creșterea numărului de deținuți din închisori subminează reabilitarea lor și sporește riscul de recidivă al acestora după ieșirea din detenție.

CJA, care reunește peste 60 de organizații în întreaga lume, a cerut guvernului britanic să limiteze de urgență folosirea pedepsei cu închisoarea în cazurile unde nu se impune acest lucru. Conform reprezentanților organizației, această pedeapsă ar trebui să fie aleasă ’’doar în acele cazuri serioase, recidive sau delicte violente pentru care nu există altă alternativă ca sancțiune’’.