Evenimentul Zilei > Justitie > Ofițerul SRI care vindea droguri ca să își impresioneze iubita, ARESTAT
Ofițerul SRI care vindea droguri ca să își impresioneze iubita, ARESTAT

Ofițerul SRI care vindea droguri ca să își impresioneze iubita, ARESTAT

Tribunalul Arad a decis arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a maiorului SRI Ciprian Mareș, prins în flagrant în timp ce vindea droguri unuia dintre cei mai mari palsatori de narcotice din municipiu. Odată cu ofițerul, a mai fost arestat, tot pentru 30 de zile, și dealerul de droguri Eduard Pălincaș. Cei doi au fost reținuți vineri dimineață de procurorii DIICOT Arad, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri.

Maiorul SRI Ciprian Sabin Mareş este şeful Departamentului Antidrog din cadrul SRI Arad. Are 37 de ani și, arată sursele EVZ, s-a apucat de tranzacții cu droguri pentru a-și impresiona iubita. Tânăra nu preea îl lua în serios pe junele ofițer, astfel că acesta a început să facă afaceri pentru a putea cheltui mulți bani. Arădenii care au comentat articolele apărute în presa locală întăresc informația. Iată una din postări: ”Infiltrat să tragi pe nas? Să cucerești o ultimă parașută? Băi nene, asta are 36 de ani, anti-drog, are fumuri în cap, mutre, figuri, epoleți, insignă. Ăsta nu a fost infilitrat, ăsta a fost direct dealer. Drogurile de ce nu le-a predat undeva la cineva? Sau le-a tras pe nas cu iubi că de… a fos infiltrat omu adânc”.

Procurorii au descins vineri inclusiv la sediul SRI Arad, după ce ofițerul SRI a fost prins în flagrant în timp ce trafica droguri cu cel mai tare dealer de narcotice din zonă, Edi Pălincaș.

Ciprian Sabin Mareș este acuzat că a vândut cannabis și cocaină în repetate rânduri, în cantități mari, pe care le cumpăra de la Pălincaș. ”În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 11.08. – 16.08.2017, la date diferite și în baza aceleași rezoluții infracționale, suspectul M. C. S. a vândut în două rânduri, droguri de risc (100 grame cannabis), respectiv de mare risc (6 grame cocaină) fără drept, cu sumele de 2050 lei, respectiv 600 euro (din care s-au remis 300 euro).

De asemenea, în data de 17.08.2017, orele 19.45-20.50, în baza aceleași rezoluții infracționale, suspectul a vândut droguri de risc (100 grame cannabis), fară drept, cu suma de 400 euro și 200 lei, respectiv a detinut droguri de risc (250 grame de cannabis), fără drept și în scop de comercializare, în imobilul său situat in municipiul  Arad, jud.Arad, fiind surprins cu ocazia realizării flagrantului și a percheziției domiciliare. Faţă de suspectul P.E. s-a reţinut  că,  în data de 18.08.2017, orele 01.00-02.00, în baza aceleași rezoluții infracționale, a vândut droguri de risc (300 grame cannabis), fară drept, cu suma de 6000 lei, respectiv a detinut droguri de risc (100 grame de cannabis), fără drept și în scop de comercializare, în autoturismul său, fiind surprins în flagrant de către organele de urmărire penală”, arată procurorii DIICOT într-un comunicat de presă.

Eduard Pălincaș a fost prins prima dată cu droguri în 2001, în timp ce pleca la Timișoara, cu un taxi, pentur a vinde un kilogram de cannabis.