Evenimentul ZileiSportOFICIAL: Cu cine negociază FRF pentru postul de selecționer. Detalii neștiute până acum

OFICIAL: Cu cine negociază FRF pentru postul de selecționer. Detalii neștiute până acum

OFICIAL: Cu cine negociază FRF pentru postul de selecționer. Detalii neștiute până acum
Federația Română de Fotbal a făcut primul anunț cu privire la oamenii care au rămas pe lista scurtă, din care va fi ales viitorul selecționer al naționalei, după plecarea lui Cosmin Contra. 

Echipa națională de fotbal a României terminat pe locul 4 în grupa de calificare pentru EURO 2020. Parcursul trupei conduse de către Cosmin Contra a fost per total modest, iar ultima dublă, cu Suedia și Spania, a reprezentat un eșec lamentabil. În acest condiții, „tricolorilor” le-a mai rămas șansa de calificare prin barajul Nations League, pentru care trebuie să se repună pe picioare cât mai rapid.

Pentru a forța calificarea la EURO 2020, FRF se află în negocieri cu mai mulți antrenori români. Variantele Victor Pițurcă și Mircea Lucescu au picat de pe listă, după ce ambii au declarat că sunt impicați în totalitate în alte proiecte, la Craiova, respectiv Rapid. În ultimele zile, s-a speculat din ce în ce mai mult faptul că Mirel Rădoi ar putea face pasul cel mare, dar Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice a FRF a precizat că pe lista scurtă se află 7 antrenori. Printre aceștia, nume noi ca Ladislau Boloni și Laurențiu Reghecampf. De asemenea, nici Cosmin Olăroiu nu mai intră în vizorul FRF, iar varianta unui selecționer străin este exclusă.

„Săptămâna asta sigur se va definitiva. O să vorbesc duminică cu președintele, ca să vedem ce se va întâmpla, ca să nu mai fie acest suspans. S-ar putea să aflați până marți, când e conferința. E urât să spui că cea mai la îndemână alegere e Rădoi. Mai sunt Hagi, Petrescu, Șumudică, Rednic, Boloni sau Reghecampf”, a dezvăluit Mihai Stoichiță la Telekom Sport.

Mihai Stoichiță: „Toți sunt pregătiți pentru funcția asta”

Mihai Stoichiță a precizat că cel care va semna contractul cu FRF, nu va fi doar un interimar, ci o variantă pe termen lung, deci confruntarea cu Islanda va fi doar „de încălzire”.

„Toți sunt pregătiți pentru funcția asta. Nu se pune problema să vină un antrenor doar pentru aceste meciuri de baraj. Antrenorul care vine are curajul de a le disputa. Eu nu cred că vreunul dintre cei pe care i-am enumerat se sperie. Îi cunosc foarte bine. Va fi un antrenor cu licență Pro, cu responsabilitate și curaj. Are 3 luni la dispoziție și trebuie să își pregătească meciul cu Islanda”, a declarat Mihai Stoichiță pentru sursa citată.

România va juca pe data de 26 martie 2020 cu Islanda, în deplasare. Dacă „tricolorii” vor reuși să se impună, vor juca tot în deplasare, pe 31 martie cu învingătoarea dintre Ungaria și Bulgaria.


Accesează: