În ciuda discursului anti-corupție pe care îl afișează, liberalii iau în considerare să se prezinte la alegerile locale din 2016 cu un candidat la Primăria municipiului Râmnicu- Vâlcea, condamnat pentru corupție de două ori, respectiv fostul primar al orașului, Mircia Gutău.

„Dacă domnul Gutău va fi cel mai bine clasat, atunci evident că noi vom încerca să-l convingem să candideze din partea noastră, să-l aducem în partid, pentru că vrem să câștigăm alegerile locale și parlamentare din 2016”, a spus liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican. El a mai precizat, pentru EVZ, că nu a discutat cu liderii PNL de la Centru despre această variantă. „De ce să facem o conspirație pe tema asta? Nu e o temă de actualitate, interesează doar presa pe cine stabilim candidat”, ne-a declarat Buican.

Nu exclude o candidatură din partea PSD

În 2010, Mircia Gutău a fost condamnat la trei ani și jumătate închisoare cu executare pentru fapte de corupție, acesta pretinzând mită suma de 50.000 de euro unui om de afaceri, în schimbul eliberării unui certificat de urbanism.

În urmă cu un an, el a mai primit o altă condamnare pentru fapte de corupție, la doi ani și șase luni închisoare cu executare, dar magistrații au decis, în baza fostului Cod penal, contopirea pedepselor și acesta nu a mai fost încarcerat încă o dată. „Să spunem că aș fi greșit, chiar dacă nu am făcut asta, dar am ispășit pedeapsa și au trecut cei trei ani de interdicții. Eu am dreptul să candidez. Nu cred că poți să te pui cu Constituția României. Dacă voiau să mă condamne pe viață, mă condamnau pe viață”, a precizat Gutău, pentru EVZ, adăugând că, potrivit unui sondaj intern, este deja cotat la 44%. Ceilalți candidați, Gigi Matei și Romeo Rădulescu, se află la distanță de 15 procente, potrivit altor surse din PNL Vâlcea.

Întrebat dacă ia în considerare să candideze din partea UNPR-PSD, dacă nu va fi agreat de conducerea PNL, Mircia Gutău a răspuns: „ Nu exclud nicio variantă. Ceea ce este sigur este că voi candida la Primăria Râmnicu-Vâlcea într-o formă sau alta”, a spus acesta, pentru EVZ.

Și deputatul Romeo Rădulescu, ales pe listele PDL, plecat la PMP și acum independent, ar fi tentat de o candidatură la primăria municipiului, dar acesta nu ar fi agreat de copreședintele PNL Vasile Blaga, au precizat surse liberale.