Evenimentul Zilei > Actualitate > Octogenare înșelate prin metoda ”Accidentul”
Octogenare înșelate prin metoda ”Accidentul”

Octogenare înșelate prin metoda ”Accidentul”

Înșelăciunile prin metoda ”Accidentul” fac în continuare victime. Două pensionare trecute de 80 de ani sunt cele mai noi victime.

Două persoane în vârstă din Focşani, din judeţul Vrancea, au fost sunate şi convinse să plătească suma de 23.000 de lei curierilor, unor pretinşi medici, pentru a le salva copiii, despre care li s-a spus că fuseseră implicaţi în accidente grave de circulaţie. Este vorba de două octogenare, de 81, respectiv 82 de ani.

Ele au fost sunate, fiecare, pe telefonul fix, spunându-li-se, uneia că fiul, celeilalte că fiica au fost implicați  într-un accident rutier grav și urmau să intre într-o operație chirurgicală pentru care medicii au solicitat bani. La ușa victimelor s-a prezentat un curier care a luat banii și a dispărut. Ulterior, femeile au aflat că copiii sunt bine, și au alertat poliția.

”În după-amiaza zilei de 1 martie anul curent polițiștii din cadrul Poliției municipiului Focșani au fost sesizați de două femei în vârstă de 81, respectiv 82 de ani din localitate, despre faptul că persoane necunoscute le-ar fi înșelat cu diferite sume de bani prin metoda ”Accidentul”.

În cauză au fost întocmite dosare penale, iar cercetările continuă în vederea identificării autorilor, a tragerii lor la răspundere penală și pentru recuperarea prejudiciului cauzat, a declarat, la Radio România Actualități Lidia Brașoveanu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Vrancea.

În aceeași zi, într-o adunare populară, la care au participat peste 250 de localnici, la Nereju, polițiștii au venit pentru a le explica acestora cum să se ferească de escrocii care folosesc metoda ”Accidentul”. Oamenilor li s-a recomandat ca, de îndată ce primesc un astfel de telefon să apeleze de urgență persoana despre care li se relatează că ar avea probleme, iar apoi să anunțe incidentul și la 112.