Editura Evenimentul si Capital

De ce toate COTARLELE Occidentului LATRĂ la Trump și se GUDURĂ pe lângă Kim

Kim Yo-jong descinde în Coreea de Sud
Autor: | | 14 Comentarii | 11601 Vizualizari

„Ofensiva șarmului.” Expresia a fost reluată până la sațietate de presa din toată lumea pentru a zugrăvi descinderea surorii lui Kim Jong-un la Jocurile Olimpice.

Un bizar entuziasm mediatic a înconjurat-o pe duduia cu față colțoasă și privire înghețată de aspidă care fixează un brotac prostănac.

Exaltarea jurnalistică s-a extins imediat și asupra majoretelor de protocol nord-coreene, ale căror mișcări măiastre, perfect sincronizate, le-au propulsat de la orgiile grangurilor comuniști de la Phenian în tribunele de la Pyeongchang, asupra modeștilor sportivi nord-coreeni și în general asupra tuturor trimișilor lui Kim în Coreea de Sud, indiferent de funcție și grad.

Prin procură, Kim Jong-un a fost adevărata vedetă a Jocurilor Olimpice, iar ziariștii s-au străduit din răsputeri să le creeze dictatorului din Nord și regimului său o imagine cât mai omenoasă. Grație eforturilor presei, umbra lui Kim a plutit peste arenele din Pyeongchang, pufoasă și rozalie, ca o mascotă prietenoasă.

Uitate au fost cele șase experiențe nucleare, uitate rachetele care brăzdează cerul Asiei în toate părțile, uitate veștile despre cruzimile inimaginabile, uitate mărturiile fugiților despre infernul nord-coreean! Noua directivă Occidentală pare a fi umanizarea lui Kim.

Semnale existau dinainte. Avertismentele repetate ale lui Trump la adresa micului dictator atomic au fost tratate de presă și de cancelariile internaționale cu o asprime mai mare decât testele nucleare de la Phenian. Nu Kim, ci Trump amenința lumea. Nu Kim, ci Trump a fost batjocorit pentru disputa pe seama dimensiunilor respective ale butoanelor nucleare. În ultimele luni, a plouat cu analize și declarații care trebuiau să ne convingă că în nici un caz soluția la criza nord-coreeană nu poate fi forța, deși tocmai blândețea abulică a lui Obama și a aliaților săi occidentali este cea care i-a permis lui Kim să fabrice Bomba cu Hidrogen și rachetele balistice intercontinentale care pot lovi America.

Când administrația Trump a început amplasarea de sisteme antiaeriene THAAD în Coreea de Sud, pentru a-și proteja aliata de rachetele Nordului, zeci și zeci de mii de sud-coreeni au ieșit pe străzi să protesteze, amintind frapant de America „Erei Vietnam”.

Pe 8 februarie, cu o zi înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice și cu o zi înainte ca sora lui Kim să se pogoare în Coreea de Sud, frati-su organiza la Phenian o paradă militară pompoasă, pentru a prăznui 70 de ani de la întemeierea armatei populare. Printre rachetele etalate de Kim era și una care semăna izbitor cu Hyunmoo II, un tip de rachetă balistică din dotarea sud-coreeană. Experții au afirmat că, foarte probabil, planurile acesteia au fost furate prin piraterie cibernetică.

Rachetele nord-coreene care seamănă bizat de mult cu Hyunmoo II

Se poate imagina un afront mai mare? Și totuși regimul sud-coreean nu a zis nici „pâs”, iar președintelui Moon Jae-in nu i s-a micșorat nici cu un milimetru zâmbetul lătăreț atunci când i-a strâns mâna duduii cu privire de reptilă. Mai mult, el a insistat pe lângă Trump să amâne manevrele militare pentru a nu-l supăra pe vecinul care acceptase cu atâta generozitate să participe la Jocuri.

Vechiul „Sindrom Vietnam”, de gudurare a Occidentului pe lângă dictatori și tirani, s-a agravat după încheierea Războiului Rece. Lumea civilizată, care se presupune că a câștigat conflagrația ideologică, tremură din nou când i se bate cu pantoful în masă și dă din coadă cu recunoștință când un satrap binevoiește să-i întindă două degete să le sărute.

Corectitudinea Politică, ideologie care propovăduiește supunerea bărbatului alb, creștin și heterosexual, își arată roadele. Tirani fără scrupule, când este să întoarcă societatea occidentală cu rădăcinile în sus, liderii occidentali se transformă brusc în rândași în fața altor zbiri mai mari sau mai mici din restul lumii.

Kim Jong-un este doar un exemplu. Prototipul este însă Recep Tayyip Erdogan, cel care zilele trecute îi explica unei fetițe de șase ani binefacerile martiriului pentru Allah.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI