Editura Evenimentul si Capital

Obiectivele Comisiei de anchetă parlamentară sînt astfel concepute încît nu pot decît să salveze Statul Paralel | ROMANIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 2 Comentarii | 2110 Vizualizari

Dacă ar fi să credem anunțul făcut de Liviu Dragnea, marți, 9 mai 2017, ar urma să fie votată în plen înființarea Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea evenimentelor legate de rezultatul alegerilor prezidențiale din 2009.

În toamna lui 2009, plecasem de la Antena 3, neliniștit de posibilitatea de a fi identificat ca parte din Coaliția politico- mediatică anti- Băsescu, una dintre cele mai mari din istoria modernă a României împotriva unui politician.

Prin urmare, alegerile prezidențiale m-au surprins în postura de apărător al celui care părea victimă sigură a Conspirației.

Cu toate acestea, am salutat dezvăluirile lui Dan Andronic din episodul X al serialului Noi sîntem statul! Unul dintre motive, dacă nu motivul cel mai important, stă în credința mea că Statul Paralel, Deep State, cum îi spune Donald Trump, a folosit bătălia pentru prezidențialele din 2009 într-un dublu scop propriu:

Pentru debutul Operațiunii de încălecare a lui Traian Băsescu, exagerîndu- i acestuia sprijinul dat.

Pentru a testa cîteva dintre modurile sale de operare, între care la loc de frunte se situează folosirea DNA pentru răfuieli politico- mafiote. Indiscutabil, deși liderii PSD- ALDE n-o recunosc public, înființarea Comisiei de anchetă parlamentară are drept punct de plecare dezvăluirile lui Dan Andronic.

Despre realitățile la care s-a referit Dan Andronic în episodul X, care nu poate fi înțeles decît prin luarea în considerare a tezei întregului serial - Apariția și înflorirea în România ultimilor ani a unui Stat Paralel, poreclit de unii Sistemul, denunțat de Donald Trump în SUA sub denumirea de Deep State, Statul din adîncuri, Statul ascuns, care nu răspunde în fața opiniei publice pentru actele sale – m-am pronunțat în mai multe rînduri. Mai mult, în limita posibilităților date de faptul că n-am o redacție la dispoziție, prin simpla documentare de bibliotecă, am încercat să adaug dezvăluirilor lui Dan Andronic alte dezvăluiri, unele lucruri petrecute public la vremea respectivă, dar uitate.

Explicabilă în acest context curiozitatea mea față de Proiectul de hotărîre privind înființarea Comisiei de anchetă parlamentară, supus, dacă lucrurile merg potrivit Programului, dezbaterii în plen miercuri, 9 mai 2017.

Din start trebuie să precizez că după lectura Proiectului am simțit nevoia să mă întreb.

Autorii acestui Proiect sînt sau proști sau ticăloși?

O întrebare dată de constatarea că obiectivele anchetei, așa cum se desprind ele din Proiectul de hotărîre, sînt astfel concepute încît nu pot decît să salveze Statul Paralel, Deep State. Desigur, apelînd la binecunoscuta șmecherie politicianistă de a ascunde adevăratele intenții sub o ciupercă atomică viu colorată de cuvinte mari. De la primele rînduri pînă la ultimele, Proiectul stabilește drept principal scop al Comisiei acela de a ancheta fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009.

Nu de către Statul Paralel, zis și Deep State, întruchipat de cei reuniți în Celula de criză sub acoperire de Cină la Gabriel Oprea acasă în seara lui 6 decembrie 2009, ci de către PDL!

Iată de exemplu ce-și propune să afle Comisia printre altele:

„i) verificarea modului în care au fost soluţionate sesizările privind exerciţiul dreptului de vot în situaţii cum ar fi: de către persoane care au votat fără a avea acest drept, de două sau mai multe ori, prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot, alte situaţii de vot multiplu; (...)

k) verificarea modului în care au fost desemnaţi preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorilor acestora şi dacă aceste persoane au îndeplinit condiţiile prevăzute de lege;

l) verificarea modului în care au fost constituite birourile electorale pentru secţiile de votare din ţară şi străinătate; m) verificarea modului exercitării dreptului de vot pentru persoanele care nu au fost înscrise în copia listelor electorale permanente, precum şi alegătorii care au votat la secţiile de votare din străinătate, ori au exercitat dreptul de vot prin intermediul urnei speciale.” Din cîte se vede Comisia îşi propune să verifice legalitatea şi corectitudinea unor fapte care se întind, în timp, mult dincolo de ziua celui de-al doilea tur, luînd în vizor chiar şi măsuri din perioada premergătoare celui de-al doilea tur.

Dincolo de aberaţia iniţială (ce rost are să stabileşte dacă alegerile de acum 9 ani au fost fraudate?), obiectivele Comisiei influenţate de deraierile din presa PSD-istă, n-au nici o legătură cu dezvăluirile lui Dan Andronic.

Dan Andronic a relatat ca prezent la faţa locului despre reuniunea de Criză a directorului SRI, a procurorului general şi a altor persoane, după închiderea urnelor şi asumarea de către cei doi candidaţi a victoriei. E drept, abia atunci începea numărătoarea voturilor, iar în Diaspora continuă procesul electoral. Fraudarea rezultatelor se putea face acum, după închiderea urnelor, doar prin intermediul a două instituţii: STS, în eventualitatea falsificării datelor finale, şi SIE, în eventualitatea unor nereguli în Diaspora.

Din relatarea lui Dan Andronic şi din confirmarea lui Gabriel Oprea se vede că de la reuniune lipsesc reprezentanţii STS şi ai SIE.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
17:07 DEZVĂLUIRI incendiare din CEx al PSD. Momentul de COTITURĂ care l-a SALVAT pe Liviu Dragnea de la debarcarea din PSD 16:07 SCANDAL MONSTRU în direct la Antena 3. EXISTĂ O CÂRTIŢĂ a SRI? În urma dezvăluirilor, CINEVA DIN PSD poate fi exclus. Alertă în politică 14:38 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 14:37 Victorie amară pentru Dragnea. Există un SACRIFICIU NEŞTIUT. Puciştii vin puternic pe turnantă. NEWS ALERT 14:34 Şi totuşi, FIREA L-A ÎNVINS PE DRAGNEA înainte de CEx. Avem un nou NR. 1 ÎN PSD. Breaking news 14:09 Dragnea şi Firea AU BĂTUT PALMA ÎN CEx pentru un SCOP COMUN. De abia AZI S-A AFLAT! Funcţie importantă... 13:46 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 13:39 Dragnea A PĂŢIT-O RĂU! SĂ FIE MÂNA PUCIŞTILOR? Numai la asta nu se aştepta şeful PSD... Breaking news politic 12:25 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 12:16 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 12:16 Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Gândul lui Cristoiu 10:22 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 10:22 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 10:21 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 10:20 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece 09:07 DECLARAȚII la ieșirea de la ȘEDINȚA CEx. FIREA: „S-a CERUT EXCLUDEREA mea” 09:05 VOT în CEx. Majoritate covârşitoare pentru DRAGNEA. Ce se întâmplă cu RĂZVRĂTIȚII din PARTID? BREAKING NEWS 09:05 Dragnea A CÂŞTIGAT LUPTA DIN CEx al PSD! Declaraţia care spune totul. Breaking news-ul anului în politică 22:20 DRAGNEA: „Nu mă mai INTERESEAZĂ amnistia și grațierea” 16:57 Asta-i mai lipsea lui Dragnea. UN NOU ATAC ÎN TOIUL CEx al PSD de la un nume cu greutate în politică

Articole salvate