Fostul președinte democrat a făcut aceste critici, apreciate ca cele mai explicite din partea sa la adresa lui Donald Trump, în timpul unor convorbiri telefonice cu foști colaboratori, ale căror înregistrări au intrat în posesia Yahoo News.

Barack Obama a invocat în special răspunsul la criza sanitară pentru a justifica necesitatea alegerii unor lideri buni și a le-a solicitat foștilor săi consilieri să investească în campania lui Joe Biden, fostul său vicepreședinte și candidat democrat la alegerile prezidențiale din noiembrie, când se va confrunta cu Donald Trump, scrie Boursorama.

„Alegerile care vin, la toate nivelurile, sunt atât de importante deoarece nu vom înfrunta doar un individ sau un partid politic”, a spus Obama. El consideră că adevăratul adversar sunt „tendințe de lungă durată” precum „a fi tribali, a fi divizați, a-i vedea pe ceilalți ca dușmani”, tendințe care, probabil, vor caracteriza „viața americană”.

Încă foarte popular în rândul democraților, Barack Obama a lăsat deja să se înțeleagă că Donald Trump „a respins avertismentele” cu privire la riscurile unei pandemii.

Donald Trump este acuzat de criticii săi că a minimalizat pentru prima dată amenințarea epidemiei, apoi că a dat instrucțiuni contradictorii și confuze, între apelurile la precauție și grabă pentru a vedea repornirea economiei.