Obama, ATAC la Putin: Statele Unite Nu ar avea nevoie să cheltuiască 50 DE MILIARDE de dolari pentru JO | VIDEO

Obama, ATAC la Putin: Statele Unite Nu ar avea nevoie să cheltuiască 50 DE MILIARDE de dolari pentru JO | VIDEO

Preşedintele american Barack Obama declarat, într-un interviu pentru NBC, că Statele Unite nu ar avea nevoie să cheltuiască 50 de miliarde de dolari pentru a organiza Jocurile Olimpice, aşa cum a făcut Rusia.

Interviul a fost difuzat chiar în momentul în care avea loc festivitatea de deschidere a JO de iarnă de la Soci, staţiune unde investiţiile considerabile au condus şi la acuzaţii de corupţie. Barack Obama a respins ideea că, din raţiuni economice, ţara sa ar trebui să renunţe în viitor la organizarea unor asemenea competiţii.

"Nu cred că ar fi necesar să cheltuim 50 de miliarde de dolari pentru a avea nişte JO încununate de succes, întrucât infrastructurile de care dispunem ar trebui să ne permită să realizăm acest lucru cu costuri mai mici", estimează liderul de la Casa Albă, care, evocând finala de săptămâna trecută a competiţie de fotbal american (Super Bowl) a remarcat faptul că Statele Unite au capacitatea de a crea arene sportive şi de a aduce spectatorii la ele.

Preşedintele Statelor Unite nu va merge la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci şi nici nu va trimite un înalt oficial pentru a conduce delegaţia americană. Casa Albă susţine că decizia a fost luată strict din cauza agendei aglomerate, presa de peste ocean scrie că hotărârea are legătură cu încălcarea drepturilor homosexualilor în Rusia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, Barack Obama a declarat, în interviu pentru NBC, că a numit atleţi homosexuali să facă parte din delegaţia oficială americană care va asista la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, pentru a arăta că Statele Unite refuză să accepte discriminarea.

<object id="flashObj" width="486" height="412" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,47,0"><param name="movie" value="http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9?isVid=1" /><param name="bgcolor" value="#FFFFFF" /><param name="flashVars" value="videoId=3162941713001&playerID=1409164951001&playerKey=AQ~~,AAAAAETmrZQ~,EVFEM4AKJdRjek0MS21pRzf_GTDAM-xj&domain=embed&dynamicStreaming=true" /><param name="base" value="http://admin.brightcove.com" /><param name="seamlesstabbing" value="false" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="swLiveConnect" value="true" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><embed src="http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9?isVid=1" bgcolor="#FFFFFF" flashVars="videoId=3162941713001&playerID=1409164951001&playerKey=AQ~~,AAAAAETmrZQ~,EVFEM4AKJdRjek0MS21pRzf_GTDAM-xj&domain=embed&dynamicStreaming=true" base="http://admin.brightcove.com" name="flashObj" width="486" height="412" seamlesstabbing="false" type="application/x-shockwave-flash" allowFullScreen="true" swLiveConnect="true" allowScriptAccess="always" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></embed></object>

Barack Obama i-a ales pe jucătoarea de hochei Caitlin Cahow şi pe fostul campion la patinaj artistic Brian Boitano, doi atleţi care şi-au asumat recent, în mod public, orientarea homosexuală, să facă parte din delegaţia americană care va participa la ceremonia de deschidere a JO.

"Este evident că vrem să arărăm în mod clar că nu ne pliem discriminării, inclusiv discriminării persoanelor pe baza orientării lor sexuale", a spus Obama.

El a subliniat că "unul dintre cele mai minunate lucruri la Jocurile Olimpice este că eşti judecat în funcţie de merit, de performanţe, indiferent de unde vii, ce apartenenţă ai, de persoana pe care o iubeşti, iar eu cred că toate aceste lucruri aderă la spiritul Jocurilor" .

Statele Unite au organizat ultima dată JO de vară în anul 1996 la Atlanta (statul Georgia) şi pe cele de iarnă în anul 2002 la Salt Lake City (statul Utah). ARTICOLE POPULARE:

  • 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial. GALERIE FOTO/ VIDEO de ARHIVĂ

  • OPERA CIVILIZAŢIILOR EXTRATERESTRE? PIRAMIDA GIGANT din ATLANTIC stărneşte controverse | GALERIE FOTO/ VIDEO

  • Răsărit de SOARE pe MARTE | IMAGINI IMPRESIONANTE

  • TOP 10 ANIMALE care au ajuns subiect de PRESĂ în toată lumea | GALERIE FOTO

  • DE GROAZĂ: Un Volkswagen a fost ÎNGHIŢIT de o GROAPĂ din CAROSABIL | GALERIE FOTO / VIDEO

  • PENIBILI la propria NUNTĂ. Ruşii fac fotografii HILARE ce NU pot fi arătate urmaşilor| GALERIE FOTO