Evenimentul Zilei > Social > „Oamenii vor fi despăgubiți”. Anunțul vine de la cel mai înalt nivel
„Oamenii vor fi despăgubiți”. Anunțul vine de la cel mai înalt nivel

„Oamenii vor fi despăgubiți”. Anunțul vine de la cel mai înalt nivel

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a dat asigurări că fermierii afectaţi de secetă vor primi în acest an despăgubiri din partea statului.

Ministrul a avut o întâlnire cu oficialităţile din Tulcea pentru a afla situaţia culturilor din judeţ şi suprafeţele irigabile şi a menţionat că autorităţile sunt preocupate să asigure funcţionarea sistemului de irigaţii, scrie Agerpres.

„I-am asigurat pe fermieri că toţi cei care vor suferi pagube din cauza secetei anul acesta vor primi despăgubiri pentru că aşa e normal. Comitetele pentru situaţii de urgenţă se vor întruni şi vor merge să evalueze dimensiunea pagubelor, astfel încât să avem o imagine cât mai obiectivă, să ştim exact câţi bani trebuie să alocăm, iar fermierii să fie despăgubiţi”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Oros a mai spus că şi apicultorii afectaţi de secetă vor primi sprijin prin Programul Naţional Apicol care urmează să fie adoptat prin hotărâre de Guvern.

„Ne preocupăm acum ca pe toate suprafeţele irigabile să fie apă suficientă. Am alocat bani atât pentru modernizarea infrastructurii principale cât şi pentru extinderea infrastructurii secundare, precum şi pentru plata apei şi a curentului până la pompele de punere sub presiune. Îi îndrumăm pe fermieri să facă cereri de încheiere a contractelor pentru ca apa să ajungă la culturi”, a menţionat ministrul Oros.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: