Evenimentul Zilei > Actualitate > Vine APOCALIPSA?! Se înmulţesc OAMENII cu CIP-URI implantate sub piele!
Vine APOCALIPSA?! Se înmulţesc OAMENII cu CIP-URI implantate sub piele!

Vine APOCALIPSA?! Se înmulţesc OAMENII cu CIP-URI implantate sub piele!

50 de angajaţi ai unei companii americane au acceptat să li se implanteze un microcip. Cu ajutorul gadget-ului cat un bob de orez, aceştia vor putea cumpăra gustări, se pot autentifica în sistem sau pot folosi banalul xerox doar printr-o singura atingere.

Aproape 50 de angajaţi ai Three Square Market au fost de acord cu implantarea cipurilor, care au dimensiunea aproximativă a unui bob de orez, a spus Tony Danna, vicepreşedintele sectorului de vânzări internaţionale al companiei.

Compania, care are 85 de angajaţi, susţine că este prima din Statele Unite care oferă angajaţilor tehnologie similară cu cea folosită de cardurile de credit contactless şi de cipurile folosite pentru identificarea animalelor.

Implanturile realizate de compania suedeză BioHax International fac parte dintr-un test de lungă durată cu scopul de a vedea dacă cipurile de identificare a frecvenţei radio ar putea avea o aplicare comercială mai vastă, a adăugat Danna.

Compania organizează pe 1 august o "petrecere a cipurilor", unde angajaţilor li se vor introduce dispozitivele între degetul mare şi degetul arătător, folosind un instrument asemănător seringii.

Cipurile RFID folosesc câmpuri electromagnetice pentru a comunica şi pot fi citite la o distanţă de cel mult 15 centimetri, a explicat Danna.

Cazul din America nu este singurul.

O companie din Belgia a stârnit o adevărată dezbatere în Europa după ce le-a implantat microcipuri unora dintre angajaţii săi. Dispozitivele permit accesul în clădirea de birouri, activarea programului de lucru şi chiar stocarea unor informaţii de mici dimensiuni, precum cărţile de vizită.