O ȚARĂ europeană își închide singura MATERNITATE, din lipsă de fonduri

O ȚARĂ europeană își închide singura MATERNITATE, din lipsă de fonduri

Guvernul principatului Liechtenstein a anunţat, ieri, că a decis să închidă singura maternitate din ţară, în urma demisiei ginecologilor care lucrează acolo.

„Guvernul regretă închiderea maternităţii”, a declarat ministrul Sănătăţii, Mauro Pedrazzini, citat într-un comunicat.

Maternitatea îşi va închide porţile în primăvară, precizează autorităţile, explicând că plecarea medicilor de la maternitate este legată de incertitudini asupra viitorului instituţiei, scrie AFP, citată de Agerpres.

Cetăţenii din Liechtenstein au refuzat, în 2011, creditul pentru proiectul unei noi clădiri a spitalului pentru a înlocui infrastructura actuală îmbătrânită. De atunci, autorităţile nu au reuşit să pună în aplicare un plan de modernizare a actualei maternităţi, care să-i mulțumească pe medicii care lucrează acolo.

Ne puteți urmări și pe Google News

În fiecare an, aproximativ 200 de copii s-au născut în acea maternitate. Alți 200 de alţi copii cu mamă din Liechtenstein se nasc, de asemenea, în fiecare an în străinătate, în principal în Elveţia şi Austria situate foarte aproape.

După închiderea maternităţii, bebeluşii din Liechtenstein vor veni pe lume într-una din maternităţile din aceste două ţări.