O tânără păcăleşte cenzura cu un tutorial de make-up şi denunţă lagărele din China

O tânără păcăleşte cenzura cu un tutorial de make-up şi denunţă lagărele din China

O tânără, în vârstă de 17 ani, se foloseşte de tutoriale pentru machiaj și denunță China batjocorind cenzura totodată.

Feroza Aziz, în vârstă de 17 ani, prezintă un tutorial video precum multe altele publicate pe TikTok. Dar, s-a dovedit, că în realitate că sunt denunţuri împotriva Chinei. În scurtmetraj, adolescenta care se preface că vrea să le arate adepților săi cum să poarte genele, folosind  social media pentru a vorbi despre tratamentul de la Beijing: "Bună băieți - începe fata - acum vă învăț cum să vă prelungiți genele. Primul lucru este să puneți genele în ondulatorul... Apoi, pune-l jos și folosește-ți telefonul și încearcă să înțelegi ce se întâmplă în China în lagărele de concentrare musulmane...".

Video devine viral

Videoclipul a totalizat peste 1,4 milioane de vizualizări și a primit 500 de mii de aprecieri, înainte ca fata să fie interzisă de social media. Ulterior a fost încărcat pe Youtube și Twitter, unde literalmente a devenit viral, făcând astfel înconjurul lumii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un adevărat truc, extrem de inteligent, al tinerei de doar 17 ani

Feroza Aziz, a reuşit o performanţă incredibilă, nu numai să ajungă la un număr imens de oameni, ci și să ocolească - temporar - cenzura de pe TikTok. Cu o ușurință extraordinară, Feroza Aziz își curăță genele în videoclip și denunță: „Aruncă musulmani nevinovați pe câmpuri, familii separate, îi răpește, îi obligă să mănânce carne de porc, să bea și să se transforme în alte religii. Altfel îi omoară, desigur". Și adaugă: „ Acesta este un Holocaust ”.

Adolescenta pare să înțeleagă foarte bine puterea mesajului său video

„Răspândirea conștientizării face minuni. Putem ajunge la milioane în întreaga lume și să ajungem la cei cu puterea de a face ceva ", a mai spus tânăra.

În cele din urmă, cenzura TikTok a venit, dar a fost prea târziu

Videoclipul a fost văzut de milioane de oameni din întreaga lume. Plângerea a venit după eliberarea, de către consorțiul internațional al jurnaliștilor de investigație (ICIJ), a unor documente oficiale în care China oferă instrucțiuni despre cum să gestioneze aceste „tabere de reeducare”, care în realitate ar fi tabere de concentrare, la propriu, pentru musulmani, titrează Il Gazzettino.