Evenimentul Zilei > Actualitate > O SUPERPUTERE pregăteşte LOVITURA DE GRAŢIE pentru Statul Islamic. Va veni IADUL PENTRU BESTIILE JIHADISTE
O SUPERPUTERE pregăteşte LOVITURA DE GRAŢIE pentru Statul Islamic. Va veni IADUL PENTRU BESTIILE JIHADISTE

O SUPERPUTERE pregăteşte LOVITURA DE GRAŢIE pentru Statul Islamic. Va veni IADUL PENTRU BESTIILE JIHADISTE

Reprezentanţii politici ai uneia dintre cele mai dezvoltate ţări ale lumii iau în calcul o decizie care poate înclina decisiv soarta războiului antiterorist din Siria.

Prim-ministrul Angliei, David Cameron, a transmis politicienilor că trebuie să se pronunţe cât mai repede asupra unei intervenţii de amploare în Siria, teritoriu pe care gruparea teroristă are cartierul general.

Oficialul de la Londra a subliniat că Anglia nu poate lăsa securitatea ţării în grija altor state ce luptă împotriva bestiilor jihadiste care vor să instituie teroare pe mapamond.

“Avem nevoie de un răspuns solid care să rezolve ameninţarea pe care Statul Islamic o reprezintă pentru noi, nu doar de măsurile pe care le luăm pe plan intern. Trebuie să ne confruntăm cu SI pe teritoriul pe care îl controlează”, a declarat Cameron.

“Dacă vom folosi sau nu forţa militară reprezintă una dintre cele mai importante decizii ale guvernului. Prima datorie a sa este să protejeze cetăţenii. Din Siria, din Raqqa, unde este cartierul general al SI, vin principalele ameninţări plănuite împotriva ţării noastre. Trebuie să negăm un refugiu sigur pentru SI în Siria. De aceea cred că acum ar trebui să luăm decizia de a extinde loviturile aeriene împotriva SI în Siria, ca o parte a strategiei complexe de eliminare a ameninţării reprezentate de SI la adresa noastră”, a mai susţinut prim-ministrul Angliei.