Evenimentul Zilei > International > O PRIMĂRIȚĂ a fost executată în stil MAFIOT, la câteva ore după ce și-a preluat mandatul
O PRIMĂRIȚĂ a fost executată în stil MAFIOT, la câteva ore după ce și-a preluat mandatul

O PRIMĂRIȚĂ a fost executată în stil MAFIOT, la câteva ore după ce și-a preluat mandatul

Un primar mexican a fost împușcat la câteva ore după ce și-a preluat funcția, scrie presa internațională. Mai mulți bărbați înarmați au dat buzna în casa Giselei Mota din Temixco, un oraș aflat la 90 de km de Mexico City și au împușcat-o mortal pe femeie.

Autoritățile au arestat trei suspecți, printre care și un minor, după ce primărița a fost ucisă la mai puțin de 24 de ore de la preluarea mandatului.

Gisela Mota, fost parlamentar federal, a fost omorâtă în casa ei, sâmbătă, au anunțat polițiștii.

Gisela avea 33 de ani, era membră a unui partid de centru-stânga, fostă membră a Congresului, a murit la mai puțin de 24 de ore după ce a depus jurmământul în biroul din Temixco. Orașul are probleme foarte mari cu crima organizată și traficul de droguri, răpiri și asasinate, probleme pe care noua primăriță a promis să le rezolve. Guvernul statului Morelos a declarat că doi dintre suspecți au fost uciși și unul se află în custodia poliției.

Guvernatorul Graco Ramirez a susținut că nu se va ține cont de vreo opreliște în calea anchetei.

Mai mult de 100.000 de oameni au fost uciși sau au dispărut într-un deceniu de violențe legate de droguri, la nivel național.

Președintele mexican, Enrique Pena Nieto, care a preluat postul în decembrie 2012, a promis că va reduce criminalitatea, numărul răpirilor și al șantajelor care i-au adus la disperare pe mexicani.