Evenimentul Zilei > Social > SPITALE UCIGAŞE: „O perfuzie greşită, făcută la boli infecțioase, mi-a omorât copilul” | CAMPANIA MEDICUL DE GARDĂ
SPITALE UCIGAŞE: „O perfuzie greşită, făcută la boli infecțioase, mi-a omorât copilul” | CAMPANIA MEDICUL DE GARDĂ

SPITALE UCIGAŞE: „O perfuzie greşită, făcută la boli infecțioase, mi-a omorât copilul” | CAMPANIA MEDICUL DE GARDĂ

O tânără de 24 de ani acuză faptul că medicii de la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Zalău sunt responsabili de faptul că şi-a pierdut fetiţa la 18 săptămâni de sarcină. Cei vizaţi aşteaptă să fie sesizaţi pentru a începe o anchetă.

Elena Rosan a apelat la ajutorul medicilor fiindcă suferea de enterocolită. A fost internată în spital şi tratată cu medicamente nepotrivite. Femeia acuză faptul că de vină pentru oprirea inimii fetiţei ei sunt medicii şi asistentele, care i-au administrat o perfuzie greşită. Pentru că nu au primit nicio sesizare scrisă, reprezentanţii spitalului refuză să comenteze cele întâmplate.
"Calciul a oprit inima fetiţei"
Elena a povestit întâi tragedia prin care a trecut în mediul virtual, pentru a trage un semnal de alarmă faţă de riscurile la care sunt expuse gravidele în spitalele de stat.
"În 9 ianuarie 2014, am plecat la urgenţă, la Spitalul Judeţean Zalău, cu simptome de enterocolită (vomă, scaune diareice). Prima destinaţie a fost ginecologul (aveam 18 săptămâni împlinite de sarcină). Am aşteptat pe holurile spitalului, ca să mi se spună, în cele din urmă, că medicul care era de gardă este plecat la cabinetul privat. Am plecat la cabinetul dânsului, unde mi s-a făcut o ecografie şi mi s-a zic că bebele e perfect dezvoltat, dar trebuie să tratez enterocolita", a povestit tânăra într-un mesaj care circulă acum mai ales pe forumurile de mămici.
Aşa că a ajuns la secţia de boli infectioase a Spitalului Judeţean Zalău şi a fost consultată şi internată cu diagnosticul de "gastro-enterocolită". A fost repartizată la medicul Cucuian Teodora, care a venit a doua zi, a consultat-o fugitiv şi a plecat.
"Apoi a venit o asistentă cu tratamentul. Am întrebat ce primesc injectabil. Mi s-a spus: ampicilină şi cortizon. Am întrebat-o pe asistentă dacă e în regulă să mi se se dea aşa ceva în sarcină. Am primit răspunsul arogant «cortizonul e cel mai ino­fensiv medicament de pe piaţă». Apoi a venit cu două perfuzii, întreb dacă e glucoză, ser… Răspunsul e «şi, şi». După a doua perfuzie am început să simt nişte contracţii puternice. Le-am anunţat pe asistente şi le-am întrebat din nou ce perfuzie a fost. Mi s-a răspuns că a fost «glucoză cu calciu». Am rămas mască, cum calciu… ce treabă avea calciul cu enterocolita, ştiam ca nu e în regulă în sarcină, că poate provoca travaliul. La contra-vizită i-am zis doctoriţei Cucuian Teodora că am contracţii mari şi că bebele mişcă mai puţin şi că bănuiesc că e de la calciu. Mi s-a răspuns ironic «sunt impresii d-ale tale, nu e de la calciu»", mai povesteşte tânăra.
Lăsată să se chinuie până merge la medicul ei
După insistenţe, a ajuns să facă un control ginecologic. "Medicul de gardă de la ginecologie mi-a spus «cum să îţi dea perfuzie cu calciu si cortizon? De la astea copilul nu mai mişcă, inima încă îi bate, să sperăm că îşi revine»", îşi mai aminteşte Elena.
După externarea din spital (făcută marţi), copilul a mişcat din ce în ce mai puţin, iar în final tânăra spune că nu l-a mai simţit. În cele din urmă, ginecologul care a consultat-o din nou vineri, când tânara a mers încă o dată la urgenţă, la spitalul judeţean, fiindca nu era liniştită Dr. Morariu, i-a spus în faţă că "fătul nu are activitate de cord". "Am simţit că o sa cadă cerul peste mine. La întrebarea mea dacă e mort, a venit un răspunsul arogant: «Mergi la Sibiu şi rezolvă-ţi problema. Să te consulte medicul la care ai fost cu sarcina, să îţi spună el". Peste
weekend tânăra a stat practic cu copilul mort în ea.
"Numai Dumnezeu ştie cum am rezistat… am ajuns luni la Sibiu, unde mi s-a confirmat de trei ginecologi că fătul e mort. Verbal, mi s-a spus că fetiţa a murit din cauza contracţiilor puternice după perfuzia cu calciu. A intrat în şoc şi nu şi-a mai revenit. Rezultatul necropsiei arata că fetiţa era bine dezvoltată, nu avea malformaţii. Nu am pierdut sarcina, fetiţa mi-a fost omorâtă", acuză femeia.

"Nu avem ce să comentăm"
Reprezentanţii spitalului unde Elena a fost internată susţin că "nu am primit nicio solicitare din partea pacientei în cauză. Din ce ştim noi, nu a făcut niciun demers legal. O aştepăm pe doamnă să depusă o sesizare. Până nu verificăm, nu avem ce să comentăm", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Codruţa Puşcaş.
Colegiul Medicilor local aşteaptă de asemenea o reclamaţie pentru a face o anchetă. "Săptămâna asta o să mă întâlnesc cu avocatul. O să reclam şi la spital, şi la Colegiul Medicilor, şi la Parchet", spune tânăra de 24 de ani.
Sesizaţi "MEDICUL DE GARDĂ"!
Dacă doriţi să ne semnalaţi situaţii ilegale sau nereguli din sistemul sanitar, o puteţi face la e-mail [email protected], telefon 021.2022000 sau la adresa Evenimentul zilei, bd. Dimitrie Pompeiu, nr. 6, sector 2, Bucureşti – pentru "Medicul de Gardă".
CITIȚI ȘI:

  • CAMPANIA "MEDICUL DE GARDĂ". Cum fură spitalele asigurările ca să supravieţuiască
  • CAMPANIA "MEDICUL DE GARDĂ". Război deschis între medici, pensionari şi Casa de Asigurări
  • CAMPANIA „MEDICUL DE GARDĂ”. Bolnavii de HIV, uciși cu zile de birocrați
  • CAMPANIA "MEDICUL DE GARDĂ". Reţeta electronică a pus capăt afacerilor penale cu medicamente. Cum sunt „prinși” doctorii care vor să trișeze
  • CAMPANIA "MEDICUL DE GARDĂ". MEDICAMENTELE FALSIFICATE invadează piața românească. Riscurile sunt enorme
  • "MEDICUL DE GARDĂ". ȘPAGA LA CEZARIANĂ va fi oficializată. Doctorul care „desființează” nașterea naturală și SPULBERĂ MITURILE despre cezariană
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: