Evenimentul Zilei > Actualitate > O octogenară din Vaslui era să moară de bătrâneţe până să fie internată în spital
O octogenară din Vaslui era să moară de bătrâneţe până să fie internată în spital

O octogenară din Vaslui era să moară de bătrâneţe până să fie internată în spital

O bătrână de 84 de ani din Ştioborăni, judeţul Vaslui, venită la spital, marţi seara, la ora 20:00, a fost internată abia miercuri, la ora patru dupăamiaza, abia după ce rudele s-au plâns conducerii spitalului

Timp de 20 de ore, femeia, pe nume Elena Ciortescu, a fost ignorată de cadrele medicale si lăsată să doarmă în frig, pe un pat din salonul de Urgenţe Minore, cu o perfuzie înfundată în mână. “Când a văzut-o, medicul care era de gardă a întrebat-o ce mai caută la spital, la vârsta ei, de ce n-a stat acasă?", a declarat pentru site-ul vasluian vremeanoua.ro, revoltat, fiul bătrânei.

Ce s-a întâmplat, de fapt? Marţi seara, la ora 20:00, bătrâna în vârstă de 84 de ani a fost transportată cu ambulanţa la spital, diagnosticul cu care a intrat pe uşa unităţii fiind Cardiopatie ischemică. I s-a pus o perfuzie, apoi a fost mutată la Urgenţe Minore. Copiii bătrânei au plecat liniştiti acasă, convinşi că aceasta rămâne pe mâini bune. A doua zi dimineată, bătrâna stătea pe acelaşi pat, cu aceeasi perfuzie, consumată doar pe jumătate, pentru că între timp se înfundase. “Am adus-o marţi seara, în jurul orei 20:00. Miercuri dimineaţa, la 7:30, a vizitat-o soţia. Dârdâia de frig. Când a văzut-o pe nevastă-mea, s-a apucat de plâns. I-a zis că toată noaptea a fost lăsată doar cu o camaşă de noapte pe ea. O infirmieră i-a promis că-i va aduce o pătură, dar probabil a plecat şi aşa a lăsat-o. Pe lângă asta, medicul care era de gardă la Interne a luat-o la ture. <<Ce mai cauti, mata, la vârsta asta, la spital ? N-ai copii care să aibă grijă de tine ? >> a întrebat-o. Dar, o întreb eu pe doamna doctor Deleanu, noi pentru asta plătim asigurările de sănătate la stat? Ca atunci când ne îmbolnăvim să ne tratăm acasă cu ceai de musetel ? Ce dacă e în vârstă, nu mai are dreptul la viată? Atitudinea celor care lucrează în spitalul ăsta lasă mult de dorit”, a povestit, indignat, fiul femeii, pentru ziariştii de la vremeanoua.ro. “N-am mai rezistat şi ne-am dus să vorbim cu directorul spitalului. La ora 13:00 am vorbit cu doamna doctor Lelia Croitoru. S-a interesat de cazul nostru si ne-a asigurat că mama va fi internată. S-a făcut ora 16:00, iar noi tot la Urgenţe eram cu ea. Am ieşit la poartă şi am asteptat până a plecat doamna director acasă. I-am zis din nou prin ce am trecut, a dat din nou telefoane, iar la ora 16:15, mama a fost, în sfârsit, internată. După 20 de ore de asteptare”, a mai adăugat fiul bătrânei.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: