Este descoperirea vieţii
Marea Piramidă din Giza este una dintre cele șapte minuni ale lumii antice construită de faraonul Khufu din a IV-a Dinastie, în jurul anului 2560 î.Hr. pentru a servi drept mormânt acestuia. Corpul regelui nu a fost niciodată descoperit, iar  potrivit lui Herodot, construcția ar fi durat peste douăzeci de ani și la ea ar fi lucrat 100.000 de oameni.
Profesorul Bettany Hughes a declarat exclusiv pentru Express: „Este incredibil de interesant faptul că s-a găsit un gol considerabil în Marea Piramidă din Giza. „Trebuie declanşate mai multe investigații pentru a explora și a afla exact ce este cu această cameră, de ce a fost făcută, ce conține”.  „Este posibil ca acest lucru să se dovedească a fi un alt loc de înmormântare, poate chiar un spațiu central ascuns în piramidă”.
Dr. Hughes a explicat pentru Express cum a mers mai mult de 30 de metri sub piramidă pentru a arunca o privire. Ea a spus: „Eu sunt claustrofobă, așa că a fost foarte, foarte complicat să pătrund, dar a fost într-adevăr un privilegiu de a ajunge acolo”. 
Sub camera regelui, sub baza piramidei, este un lucru puțin cunoscut. Accesibil doar prin acest tunel îngust de 70 de metri, care nu este deschis în mod normal vizitatorilor. Este unul dintre cele mai ciudate și neliniștitoare locuri din tot Egiptul”.
„La sfârșitul lungului pasaj îngust se află o cameră care este în afara limitelor pentru majoritatea vizitatorilor. Poate fi cheia unuia dintre cele mai mari mistere ale piramidei.
Există o echipă de oameni de știință internaționali care colaborează la proiectul „Scannpyramid” și scanează întregul interior al acestei piramide: „Ceea ce au descoperit este cu adevărat remarcabil. Chiar deasupra mea, există o întreagă cameră centrală despre care nu știam absolut nimic.  „Scanările, realizate în 2017, dezvăluie acest gol imens gândit să aibă o lungime de cel puțin 30 de metri. E posibil ca acolo să fie păstrat tezaurul faraonului”, mai spune istoricul.

Te-ar putea interesa și: