Evenimentul Zilei > Politica > O nouă DEMISIE din ALDE: Episodul politic scris de Tăriceanu în partid este unul trist
O nouă DEMISIE din ALDE: Episodul politic scris de Tăriceanu în partid este unul trist

O nouă DEMISIE din ALDE: Episodul politic scris de Tăriceanu în partid este unul trist

Fostul candidat la Primăria Sectorului 5 și co-președintele ALDE Sector 5, Dan Marian, și-a anunțat astăzi demisia din ALDE, ca urmare a acțiunilor abuzive ale conducerii ALDE în ceea ce privește congresul partidului și a deciziilor de excludere a lui Daniel Constantin și a celorlalți colegi care s-au opus acțiunilor lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Dan Marian a fost candidatul ALDE la Primăria Sectorului 5, la alegerile locale din anul 2016, și provine din fostul PLR (Partidul Liberal Reformator), formațiune înființată de Călin Popescu-Tăriceanu.

„Am decis astăzi, după ce am văzut politica epurărilor dusă de Tăriceanu la conducerea noului ALDE, să demisionez din partid. Din păcate, episodul politic scris de Tăriceanu în ALDE este unul trist. Și-a încălcat toate angajamentele politice, parteneriatele și cuvântul dat în fața celor care au pus umărul la construcția ALDE. Tăriceanu este un om fără scrupule, și-a mințit toți colaboratorii politici pentru a-și atinge obiectivul, adică intrarea în Parlament și obținerea conducerii ALDE pentru el și pentru Chițoiu. Nu pot să rămân alături de oameni care calcă în picioare democrația internă, norme elementare de bun simț și care practică abuzul în formă continuată. Drumurile noastre se despart pentru că nu vreau și nici nu mai pot să rămân alături de un om în care am crezut încă de la formarea PLR”, a susținut Dan Marian, potrivit unui comunicat de presă.

Dan Marian va părăsi organizația ALDE Sector 5 împreună cu mai mulți membri ai organizației de sector proveniți din fostul Partid Conservator și chiar din fostul PLR și se va alătura lui Daniel Constantin în noul proiect politic al acestuia, împreună cu alți parlamentari ALDE, se mai arată în comunicat.

„Voi faceîn continuare politică, dar o politică așa cum merită românii și locuitorii din sectorul 5. La alegerile locale am obținut 6% și votul oamenilor îmi arată că trebuie să mă lupt în continuare pentru o politică echilibrată de centru. Cred în Daniel Constantin și în proiectul politic pe care îl construiește astăzi cu foști colegi din ALDE. Sunt alături de ei și îmi pun la dispoziție toată experiența politică și administrativă pentru a construi un partid sănătos de centru în România”, a mai declarat Dan Marian.

Ieri, co-președintele ALDE Sector 1, Răzvan Mitu, și-a anunțat demisia. De asemenea, vor demisiona vicepreședintele organizației, Cristian Cosmin, și fosta echipă Conservatoare, care i se vor alătura lui Daniel Constantin.

La începutul acestei luni, Daniel Constantin, Mircea Banias şi Eugen Durbacă au fost excluşi din ALDE.