Evenimentul Zilei > Monden > O mare vedetă din Pro Tv şi-a dezvăluit secretul tăinuit 20 ani! De ce tocmai acum?
O mare vedetă din Pro Tv şi-a dezvăluit secretul tăinuit 20 ani! De ce tocmai acum?

O mare vedetă din Pro Tv şi-a dezvăluit secretul tăinuit 20 ani! De ce tocmai acum?

Prezentatoarea emisiunii „Ce se întâmplă, doctore?” de la ProTV, Oana Cuzino, a vorbit despre secretul frumuseţii sale şi despre cum reuşeşte s-o menţină chiar dacă se apropie de 50 ani.

Într-un interviu pentru Click!, cea care este medic primar (Gerontologie și Geriatrie) şi moderează emisiunea CSID de 17 ani a explicat că „reţeta” ei este foarte simplă şi eficientă.

„Click!: Arătați senzațional! Care este secretul frumuseții Oanei Cuzino, pentru cei care vor să îl afle? Cum vă întreţineţi?

Oana Cuzino: Mulțumesc foarte mult! Acord importanță dietei de zi cu zi, care trebuie să fie cât mai variată și „verde”, dar și mișcării, ritualurilor simple de îngrijire și, în general, nu fac excese.

Oricât de banal ar suna, somnul și hidratarea contribuie mult la menținerea tinereții noastre.

Ceea ce fac proactiv, dedicat menținerii tinereții și combaterii efectelor îmbătrânirii, nu mai reprezintă un secret, eu îl tot spun cui vrea să îl audă și înțelege.

De câțiva ani buni, apelez la suplimente nutritive specifice, destinate frumuseții și menținerii tinereții.

(…) Traversăm această perioadă grea, practic suntem în plină pandemie de coronavirus! Cum ne putem ține departe de acest virus?

Prin păstrarea unui nivel extrem de ridicat de vigilență. Și acest lucru nu se impune doar acum, ci și în viitorul apropiat, cel puțin câteva luni, un an poate, până când se va găsi o soluție de tipul imunizării specifice, care va limita brusc răspândirea, și/sau descoperirea și validarea clinică a  unui  tratament eficient, antiviral ori de tipul unor anticorpi țintiți în lupta cu SARS Cov2.

Așadar, vigilență, va trebui să ne obișnuim să purtăm măști și mănuși, să ne dezinfectăm pe mâini după fiecare atingere a unei suprafețe noi, să ne dezvățăm să atingem fața, ochii, gura etc.

Să ne adaptăm din punct de vedere al călătoriilor la această nouă situație, prin călătorie înțeleg orice ieșire din mediul sigur al propriei case până la magazin sau cine știe? Și să ne setăm psihic pe această nouă realitate, fără să bravăm sau să ne autoalimentăm un soi de revoltă, urmată de nerespectarea unor reguli, ce poate avea efect fatal în cazul unora dintre noi.

Ce este cel mai important să știm în această perioada?

Că suntem la fel de expuși în fața infecției, indiferent de vârstă, stare patologică, situație materială etc.

Să manifestăm foarte multă răbdare în ceea ce privește aplicarea regulilor și să luăm în calcul acest extra timp alocat decontaminării, așa cum nu uităm telefonul acasă, să nu uităm masca, mănușile, gelul dezinfectant.

Să ne tratăm cu mai multă grijă și dragoste de sine, în orice tendință de derapaj de la regulile impuse de autorități, să ne reamintim de cei dragi, pentru că suntem în plin proces de adaptare la o situație nouă, extrem de periculoasă căreia trebuie să-i supraviețuim. Și de multe ori, asta depinde de noi”, arată sursa citată.

Foto: Oana Cuzino

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: