Mai-marii uneia dintre cele mai mari companii de televiziune din lume au luat această decizie din dorinţa de a recuceri publicul tânăr.

Astfel, conducerea celei mai importante companii de televiziune britanice (finanțată din bani publici) va dubla bugetul alocat pentru BBC Three, gazda „hiturilor internaţionale Fleabag și Killing Eve”, conform Daily Mail.

Ultimele planuri ale greilor BBC ţin cont şi de succesul unor show-uri precum „Normal people” (Persoane normale), care au ajutat compania să atingă segmentul crucial al telespectatorilor mai tineri.

BBC Three este un canal axat pe tineret şi a fost mutat în online în 2016, într-o acțiune care a ajutat compania să economisească 30 de milioane lire sterline.

Cu toate acestea, în urma succesului înregistrat în perioada blocajului impus de pandemia de coronavirus, este de aşteptat ca în următorii doi ani BBC Three să-şi dubleze bugetul, „având în vedere revenirea acestuia ca un canal tv liniar”.

„Va avea implicații financiare pentru BBC, dar asta nu înseamnă că nu putem alege. BBC Three a devenit casa celor mai mari emisiuni ale noastre.

Trebuie să sprijinim acest succes, aşa că în interiorul unui mediu în care facem reduceri dificile, acesta este unul dintre rarele cazuri în care vom căuta să investim.

Cine nu și-ar dori mai multe succese ca Fleabags, Killing Eves, This Country or Normal People?”, a declarat o sursă de la BBC jurnaliştilor de la Daily Mail.