O mare firmă din Italia, fabrică în România

O mare firmă din Italia, fabrică în România Sursa foto: Wikipedia

Pentru De’Longhi, România a deveni o țară foarte importantă. Aici grupul care produce electrocasnice pe care le exportă în toată lumea deține două fabrici şi în curând urmează să o inaugureze și pe a treia. De’Longhi mai deține o fabrică în Italia, iar în China alte două, plus un joint-venture cu un grup local.

De’Longhi a contrabalansat China cu România

Producătorul italian de electrocasnice De’Longhi, spune că importantă pentru decizia de extindere a operaţiunilor din România a fost ideea de a contrabalansa poziţia dominantă pe care o avea China în portofoliul grupului.

„Avem fabrici în China, Italia şi România. Faptul că avem producţie în Europa de Est (România - n.red.) ne-a permis să ne diversificăm platforma industrială, mai exact să restabilim echilibrul în producţie, după ce anterior China fusese dominantă“, spun oficialii grupului într-un raport.

Reprezentanții companiei au explicat și că operaţiunile de producţie din China sunt, din păcate, asociate cu o serie de riscuri, de la cele macroeconomice (precum modificarea tarifelor vamale), la fluctuaţia puternică a forţei de muncă şi la dificultatea de a găsi lucrătorii potriviți.

Ne puteți urmări și pe Google News
Cafeaua decofeinizată

Sursă foto: Pixabay

O investiție de 40 de milioane de euro

Noua fabrică a producătorului de electrocasnice De’Longhi România se va deschide în iulie, la Satu Mare. Investiţia se ridică la peste 40 de milioane de euro și va face din România cel mai mare hub de producţie de aparate de cafea al grupului în lume.

„Suntem acum pe ultima sută de metri să deschidem uzina de la Satu Mare. Vom face prima maşină de cafea la Satu Mare în iulie. Această fabrică va face din România cel mai mare hub de producţie de maşini de cafea pentru De’ Longhi în lume. Vom produce aici doar aparate de cafea automate, care folosesc doar boabe de cafea, nu capsule“, a spus Carmen Petcu, general manager al De’Longhi România, în cadrul conferinţei ZF ”Top 1.000 cele mai mari companii din România”.

De'Longhi este un designer, producator si distribuitor de electrocasnice mici in intreaga lume, cu cote de piata in segmentele de aparate de cafea espresso, prepararea alimentelor, confort si ingrijire la domiciliu. Portofoliul de mărci al Grupului cuprinde De'Longhi, Kenwood, Braun (printr-un acord de licență perpetuu pentru anumite categorii de produse) și Ariete.