Evenimentul Zilei > Monden > O iubire interzisă a stat la baza celui mai frumos cântec de dragoste
O iubire interzisă a stat la baza celui mai frumos cântec de dragoste

O iubire interzisă a stat la baza celui mai frumos cântec de dragoste

Cântecele de dragoste au inspirat dintotdeauna. Și au existat, în egală măsură, dintotdeauna. Una din melodiile care pare fără vârstă și e la fel de emoționantă la zeci de ani distanță de la prima audiție, are o poveste cu adevărat impresionantă. Cu vedete.

Je t’aime … moi non plus,  o iubire interzisă a stat la baza celui mai frumos cântec de dragoste. Îi aparține artistului francez Serge Gainsbourg, interpretat în duet cu cântăreața engleză Jane Birkin. Sunt mii de postări pe canalele youtube cu melodia, versurile sunt traduse în toate limbile pământului, există reinterpretări și remix-uri. Madonna a cântat și ea melodia.  Dar povestea celui mai frumos cântec de dragoste este una impresionantă.

Serge Gainsbourg a scris muzica în 1967. Cântecul i-a fost dedicat lui Brigitte Bardot. În acel an, Gainsbourg și celebra actriță au avut o relație. A fost de scurtă durată, dar în urma ei am rămas cu un cântec pe care îl descoperă, azi, și noile generații.

O iubire interzisă a stat la baza celui mai frumos cântec de dragoste

Cei doi chiar au  înregistrat melodia într-un studio din Paris, dar la acea vreme Bardot nu a vrut ca piesa să fie difuzată ca atare. Ea credea că ar putea aduce probleme în căsătorie. Era măritată, la momentul respectiv, cu miliardarul german Gunter Sachs. Așa se face că înregistrarea a rămas „la sertar”. Dar melodia era pur și simplu prea bună. Perfectă, am putea spune, acum.

Dragoste la prima vedere

Brigitte Bardot și Serge Gainsbourg s-au întâlnit pentru prima dată în 1959, pe platoul de filmare al peliculei „Vrei să dansezi cu mine?”. Uimit de frumusețea tinerei actrițe, cântărețul nici nu a îndrăznit să se apropie de ea.  Nu știa că, la rându-i, ea era absolut intimidată de el.

Dar soarta face uneori lucrurile bine, iar cele două vedete franceze s-au întâlnit din nou, opt ani mai târziu, în 1967. De data aceasta, cântăreața și compozitorul și-au câștigat încrederea reciproc. El preia frâiele. La sfârșitul anului 1967, dorind să scrie o melodie pentru ea, Serge Gainsbourg a întrebat-o dacă, în orice caz, s-ar putea să nu fie proprietara unui pian. El chiar vrea ca ea să asculte câteva melodii pe care le-a compus. Întâlnirea a fost tăcută.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.