„Fetiţa mea mai mare este unul dintre ”norocoşii” muşcaţi de o căpuşă în urma unei plimbări pe la grădina Zoo şi a fost infectată cu două specii de Borrelia: afzelii şi burgdorferi. Ar trebui făcută lumea conştientă de cât de urâtă este această boală Lyme şi că este aproape imposibil să scapi de bacteria care produce această boală. Minunatul nostru Minister al Sănătăţii are un protocol prin care se administrează între 11 şi 21 de zile de antibiotic în cazul în care bacteria este detectată la analizele de sânge, dar nimeni nu îşi pune problema după ce termini antibioticul dacă eşti vindecat sau nu”, arată tatăl fetiței, citat de Tion.ro.

De la acest caz s-a iscat un adevărat scandal între autorități. Părinții copiilor cer autorităților medicale să ia măsuri pentru a preîntâmpina astfel de siutuații, în timp ce, legal, dezinsecția spațiilor verzi o poate face exclusiv Primăria sau administratorul spațiului. Reprezentanții Grădinii Zoologice Timișoara promit că vor intensifica controalele medicale ale animalelor, în timp ce căpușele se plimbă prin iarbă.  

Reprezentanții DSP Timiș au transmis, luni, adrese oficiale către Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș și toate primăriile din județ, prin care cer măsuri de dezinsecție pentru a se preveni transmiterea bolilor prin înțepătura unor insecte.

 

 

Te-ar putea interesa și: