Evenimentul Zilei > Actualitate > O femeie din Slatina nu-și mai poate folosi mâna dreaptă după ce a urmat un tratament agresiv pentru un cancer care nu era malign
O femeie din Slatina nu-și mai poate folosi mâna dreaptă după ce a urmat un tratament agresiv pentru un cancer care nu era malign

O femeie din Slatina nu-și mai poate folosi mâna dreaptă după ce a urmat un tratament agresiv pentru un cancer care nu era malign

O femeie, în vârstă de 66 de ani, din Slatina, nu-și mai poate folosi mâna dreaptă după ce a fost supusă la un tratament agresiv cu citostatice pentru un cancer care nu era malign. Acest tratament i-a distrus un nerv și a cauzat paralizia mâinii drepte.

Femeia, în vârstă de 66 de ani, din Slatina, județul Olt, a urmat un tratament oncologic după ce ar fi fost diagnosticată cu cancer de sân. Din cauza tratamentului agresiv, femeia nu-și mai poate folosi mâna dreapta. 

Femeia s-a adresat unor medici din Spania care i-au transmis că tumoarea pe care o avea la sân nu era malignă și medicii i-au prescris un tratament inutil și dăunător, conform mediafax.ro

Directorul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea a declarat că femeia are mâna paralizată din anul 2014 și că aceasta nu s-a adresat, până acum, spitalului pentru a se plânge cu privire la tratamentul aplicat.

„Ea (pacienta – n.r.) a făcut plângere penală, dar spitalul nu a primit nicio sesizare. Ea reclamă faptul că radiologul şi oncologul i-au pus un diagnostic greşit de cancer pentru o recidivă şi că prin chimioterapie i-au ars un nerv. Dar oficial de la ea, noi nu avem nimic", a declarat Rotea, conform surse citate. 

Directorul medical al spitalului Slatina, Andrei Ştefănescu, susține că nu a primit nicio sesizare din partea femeii. 

„Spitalul nu a primit nicio sesizare, dar din ce ştim, cazul datează de prin 2015 şi femeia a cerut o a doua opinie colegilor noştri din Spania, care nu au fost de acord cu diagnosticul pus de noi. În consecință, femeia a făcut o plângere la poliție, însă eu sunt director medical de doar câteva luni, aşa că nu ştiu detalii despre acest caz, mai ales că este o situație foarte veche" a spus Ştefănescu.

Potrivit purtătorului cu cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Olt, Alexandra Dicu, femeia a depus o plângere penală la Poliţia din Olt, cazul fiind instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Femeia acuză medicii Spitalului din Slatina de malpraxis şi solicită daune materiale pentru suferința cauzată.