În vârstă de 25 de ani, tînăra a vorbit despre presupuşii atacatorii care nu îşi recunosc vina.
Dave Butlin, 22, și Louis Harris, 24, sunt acuzați că au atacat femeia care, a fost apoi aruncată în închisoare pentru că a făcut sex în afara căsătoriei, atunci când ea a depus o plângere la poliție.

Femeia a spus: "Am tot respectul pentru Emiratele Arabe Unite și legile ei dar am credința că se va face dreptate. Adevărul va ieși. "

Şi tatăl tinerei a lăsat un mesaj Facebook: "Trebuie să rămână puternică".

Presupusă victimă a celor doi, este separată de soțul ei de doi ani, sa oprit în Emiratele Arabe, în drum spre Australia, cu speranța de a începe o viață nouă.

Ea, a plecat plecat la un pahar cu băutură împreună cu Butlin si Harris - un fotbalist care încă locuiește cu părinții săi într-o proprietate rurala 700.000 £ aproape de Lichfield, Staffordshire - şi se crede faptul că el împreună cu prietenul ar fi atacat-o și ar fi filmat-o pe un telefon mobil.
Tânăra a fost reţinută de poliţie după ce i-au confiscat pașaportul, iar familia sa, spune că ea este victima si că este tratată ca un criminal de către autoritățile din Dubai.
Harris și Butlin neagă cu înverşunare toate acuzaţiile.

Butlin, este un om de afaceri care, de asemenea, locuiește încă cu părinții săi într-o proprietate de 600.000 £ într-o comunitate inchisă in Sutton Coldfield, West Midlands. De asemenea cei doi au trebuit să  predea pașapoartele lor și nu pot părăsi EAU.

Surse juridice au spus care cei trei care primesc asistență din partea Ministerului de Externe, ar putea face până la un an de închisoare.

Ei sunt acuzaţi de sex consensual în afara căsătoriei și, de asemenea, că ar fi fost în stare de ebrietate, fiind  ilegal în Dubai.

Surse au declarat că procurorii ar putea adăuga o taxă suplimentară deoarece au filmat partida de sex. În Emiratele Arabe Unite, este ilegal ca persoanele căsătorite să facă sex în afara căsătoriei. 
Un număr foarte mare de occidentali aflaţi în vizită în Dubai se lovesc de legile de acolo în ceea ce priveşte moralitatea.
Foreign Office a declarat că britanicii sunt proporțional mai susceptibili de a fi arestaţi în Emirate decât înoricare altă țară. 
Radha Stirling: "Noi ... am militat pentru a schimba atitudinea din poliție și justiție, să fie mai toleranţi. Cazuri recente ... arată că încă nu este sigur pentru victime să raporteze aceste fapte  la poliție, fără riscul de a suferi o pedeapsă dublă ".
Femeia în cauză a fost eliberată după ce a petrecut câteva zile în închisoare dar îi este acum interzis să părăsească statul din Golf.