Este vorba de o tânără de 17 ani din clasa a XI-a. Aceasta s-a simțit rău și inițial a fost internată la Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal, Caransebeș însă după ce analizele medicale au confirmat diagnosticul, a fost trimisă în 24 aprilie la Spitalul „Louis Țurcanu” din Timișoara, unde e internată în secția TBC.

Tuberculoza este o boală contagioasă, de obicei, curabilă, provocată de diferite tipuri de microbacterii. Cel mai des, tuberculoza atacă plămânii, dar poate afecta și alte părți ale corpului (pleură, rinichi, peritoneu, piele, ochi, oase etc.). Tuberculoza se transmite prin aer, când persoanele care suferă de forme active de TBC tușesc sau strănută, arată medicii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Caraș Severin, în colegiul respectiv învață un număr de 1.253 de elevi.

Doart în cazul colegilor de clasă ai fetei bolnave, s-a luat măsura testării preventive. Vor fi testați cei 23 de colegi și dascălii care preda la clasa respectivă, nu și restul copiilor din școală, la care predau, în restul timpului aceiași dascăli. ”Împreună cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, au fost luate toate măsurile care se impun în astfel de situații. S-a dezinfectat clasa respectivă, iar în zilele de 9 și 10 mai sunt programați atât colegii ei de clasă cât și cadrele didactice  care predau la clasa respectivă la testare”, a declarat Ioan Moatăr, purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș Severin.