Maria Elisa Pălimaru a devenit mamă în luna decembrie a anului trecut, dar nu a renunţat la studii, fiind sprijinită atât de părinţi, cât şi de colegi şi profesori. Ea provine dintr-o comună de pe lângă oraşul Vaslui, iar pe toată perioada studiilor a făcut naveta. 

Tânăra a terminat Liceul ” Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, iar la examenul de bacalaureat a obţinut 9.90 la Limba şi Literatura Română, iar la Istorie şi Georgrafie a obţinut nota 10 şi s-a clasat pe locul 3 la nivel judeţean. 

"Eleva a născut în decembrie, dar a continuat să vină la şcoală. Nu a lipsit deloc, a terminat premiantă şi a luat şi bacalaureatul cu notă mare. A fost ajutată şi de colegii de clasă, nu au marginalizat-o, din contră, au ajutat-o. Schimbările din viaţă nu au dărâmat-o, a reuşit să se mobilizeze şi a învins. O felicit şi îi doresc succes”, a declarat Cătălin Ignat, directorul liceului unde a studiat tânăra mămică. 

Potrivit Mediafax, tânăra este susţinută în creşterea copilului de părinţi, dar şi de tatăl copilului, un tânăr de vârsta ei. 

“Vreau să urmez Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi să devin arheolog. Voi face primul an la distanţă, deoarece este încă mică fetiţa, are abia şapte luni. Din anul II aş vrea să mă transfer la zi”, a declarat Maria-Elisa Pălimaru.