Evenimentul Zilei > Justitie > O celebră judecătoare, somată să tacă! Ce a decis magistratul
O celebră judecătoare, somată să tacă! Ce a decis magistratul

O celebră judecătoare, somată să tacă! Ce a decis magistratul

Celebra judecătoare Adriana Stoicescu, președintele Tribunalului Timiș, a anunțat că nu va mai scrie o perioadă pe Facebook, deoarece a fost somată să tacă.

Judecătoarea Stoicescu spune că, cel mai probabil, autorul mesajului de intimidare este tot un magistrat, și că nu înțelege de ce unii dintre colegii ei au astfel de atitudini, care nu fac bine sistemului de justiție. „Astăzi, pentru prima dată, am fost somată să tac. Cred că domnul care mi-a trimis mesajul este magistrat.

Mi se spune că fac rău sistemului şi magistraţilor oneşti care sunt mulţi. Iar reacţiile pe care le provoc includ toţi magistraţii în aceeaşi oală. Înţeleg că există temeri că voi candida pentru viitorul CSM sau ca îmi doresc o altă funcţie. Liniştiţi-vă. Nu îmi doresc funcţii şi nici onoruri. Dar, dacă un coleg apreciază că prin postările mele fac rău sistemului judiciar, este timpul să mă retrag. Vă las vouă posibilitatea să vorbiţi despre justiţie. În rest, să auzim de bine!”, a transmis Adriana Stoicescu.

Mesajul magistratului a avut peste 100 de comentarii de încurajare pentru a nu renunța la obiceiul de a scrie pe facebook, mesajele fiind întotdeaune pline de un adevăr crunt. Tot timpul, Adriana Stoicescu le amintește colegilor ei că înainte de a fi judecători, sunt oameni, și că ar fi bine să nu uite acest lucru, niciodată.

Unul dintre cei care au scris pe facebook este judecătoarea Elena Mădălina Dârdeci de la Tribunalul București.  „Pe mine nu mă deranjează ceea ce scrie Adriana. Mesajele ei sunt și despre noi, asa ca nu ar trebui să ne deranjeze. Nu putem afirma că suntem perfecți, că nu greșim, pentru că nu suntem Dumnezeu pe pământ! Este dreptul ei să scrie, după cum este și dreptul tău, al meu, al nostru să nu ii împărtășim opinia!

Asta nu înseamnă ca trebuie „bătută cu pietre, în piata publică!”. Greșește Adriana? Foarte bine! Scrie și tu. Fără patimă, fără ură, pentru că „lupta” ei este și „lupta” noastră! Sau așa ar fi normal… Dacă este ceva care mă neliniștește, inclusiv în ceea ce privește aceasta profesie, este lipsa de toleranță. Am uitat sa ascultăm si parca măscuța ne acoperă nu doar nasul și gura, ci si urechile… Adriana va merge mai departe, indiferent de opiniile noastre.Și, atâta timp cât ea va scrie, putem spune că „mai avem judecători la Berlin”, a scris judecătoarea Dârdeci.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.