O bacterie creeaza panica intre medicii din SUA

O tulpina rezistenta la medicamente a unei bacterii potential mortale se transmite cu rapiditate intre homosexualii americani.

Cercetatorii americani citati de presa internationala au avertizat intr-un raport ca virusul MRSA se raspandeste in prezent dincolo de granitele Statelor Unite ale Americii.

Stafilococus aureus, cunoscuta si sub numele de MRSA se raspandeste rapid in afara spitalelor din San Francisco, Boston, New York si Los Angeles, conform raportului medical citat de presa americana.

Barbatii homosexuali activi sunt de 13 ori mai expusi in infectarea cu bacteria decat cei heterosexuali. “Odata ce atinge masele de oameni, va deveni cu adevarat de neoprit, declara Binh Diep, cercetator in cadrul Universitatii din California relateaza presa internationala.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bacteria cauzeaza infectii mortale care desfigureaza bolnavii si poate fi tratata doar cu antibiotice foarte scumpe, administrate intravenos. De cele mai multe ori, infectarea cu aceasta tulpina de stafilococ provoaca rani ale pielii care pot duce la diformitati daca nu sunt tratate la timp.

De asemenea, infectarea cu MRSA provoaca pneumonie si afecteaza inima. Aceasta noua tulpina a MRSA este imuna la tratamentul cu clindamicina, tetraciclina, mupirocin si meticilina.

MRSA a ucis 19.000 de americani in 2005. Majoritatea dintre cei infectati au decedat in spitalele americane, se arata intr-un raport publicat de Asociatia Medicala Americana.

Aproximativ 30 la suta din populatia globului este purtatoare a bacteriei in forma cronica. In mod normal, bacteria se transmite prin atingere sau prin atingerea obiectelor unei persoane infectate.

Cel mai sigur mod de a evita infectarea cu aceasta bacterie ramane in spalarea zonelor intime cu sapun si apa.