În data de 27 mai, sora sa cu, care vorbea foarte des pe Internet, a bănuit că s-a întâmplat ceva grav cu fratele său, după ce acesta nu a mai răspuns la mesaje. Vestea morții bărbatului a lovit ca un  trăznet atât familia cât și întreaga comunitate.

O comună întreagă din judeţul Olt este îndurerată de vestea că cel care a reprezentat ani la rând sufletul echipei locale de fotbal, cel mai prietenos şi mai vesel dintre tineri, s-a stins din viaţă în străinătate. Florin Străinu avea doar 36 ani şi de aproximativ 10 ani a luat calea străinătăţii, mai întâi în Spania, ulterior în Italia.

Primarul comunei Brâncoveni, Ion Cheroiu, spune că tatăl tânărului „n-a mai purtat decât negru de atunci, îl salutam şi simţeam durere în glasul lui”.

Oamenii din sat spun că Florin era tânărul săritor, vesel, cu zâmbetul pe buze. A fost legitimat la echipa comunei, Branco Brâncoveni, la 19 ani. El a fost cel, care s-a ocupat să adune fonduri pentru echipa locală de fotbal, necesare deplasărilor și pentru echipamente.

Deocamdată, nimeni nu știe cauza morții tânărului oltean.

„Toată lumea e bulversată, a făcut inamicul ăsta din noi ce-a vrut. Sunt familii, sunt convins, fără serviciu, sunt familii care au rămas fără bani, sunt familii care nu pot să-şi plătească ratele, sunt familii acolo care n-au putut să vină şi nu mai au cu ce să trăiască. N-aş vrea să cred că şi el face parte din categoria asta. De trei luni de zile fără să lucrezi… Nu ştim, nu ştim ce s-a întâmplat cu el…”, a mai spus primarul.

Pe contul oficial de Facebook al localităţii, primarul a postat un mesaj despre vestea morţii lui Florin, rugând sătenii să sară în ajutorul familiei. Totodată, primarul a contactat agenţii economici din localitate şi a făcut apel şi în rândul angajaţilor din primărie.

Familia are nevoie de sprijin pentru a repatria trupul tânărului și prietenii au lansat un apel. Cei care pot şi doresc să ofere ajutor familiei, acestea sunt conturile puse la dispoziţie, deschise pe numele surorii tânărului:

Diana Iuliana Străinu: RO39INGB0000999907289856 contul în lei sau RO98INGB0000999909324436, contul în euro, potrivit gazetaromaneasca.com