Evenimentul Zilei > Justitie > Nuțu și Sile Cămătaru au fost reținuți în arestul Poliției Capitalei
Nuțu și Sile Cămătaru au fost reținuți în arestul Poliției Capitalei

Nuțu și Sile Cămătaru au fost reținuți în arestul Poliției Capitalei

Frații Ion și Vasile Balint, alias Nuțu și Sile Cămătaru, împreună cu trei apropiați ai acestora au fost reținuți, vineri seară, după ce au fost aduşi, la Poliţia Capitalei, pentru a fi audiaţi după altercaţia ce a avut loc, joi, la Curtea de Apel Bucureşti, unde aceştia erau judecaţi. Ei au fost interogaţi în dosarul de loviri şi alte violenţe, deschis joi de poliţişti, în urma incidentului de la CAB.

Cele cinci persoane reținute de anchetatori își vor petrece noaptea în arestul Poliției Capitalei. Un alt apropiat al fraților Ion și Vasile Balint, audiat în acest caz, a fost lăsat în libertate.

În timp ce era condus în sediul Poliţiei Capitalei de mascaţi, Nuţu Cămătaru a declarat că el n-a făcut nimic, informează Mediafax.

Membrii mai multor grupări interlope din Capitală, printre care şi fraţii Cămătaru, au fost joi la sediul CAB, unde sunt judecaţi sub acuzaţia de iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. În total, sunt 20 de persoane judecate în dosar.

Mai multe persoane aflate la proces au intrat într-un conflict pe holurile Curţii de Apel Bucureşti.

Robert Gabriel Buşă, zis Robert a lui Ioc, inculpat în dosar a fost dus de la sediul instanţei la spital, având o rană în zona nasului. Înainte de sosirea ambulanţei, el a susţinut că a fost tăiat de Vasile Balint, zis Sile Cămătaru.

După ce Buşă a fost dus la spital, au fost luaţi de la CAB şi duşi la Secţia 14 de Poliţie pentru audieri Vasile şi Ion Balint, soţia acestuia din urmă, şi alţi cinci bărbaţi, care erau la proces. Toţi au fost audiaţi în calitate de martori.

Robert Buşă a făcut parte din clanul Cămătarilor şi a fost arestat după ce a participat, alături de aceştia, la o serie de conflicte violente. Ulterior, el s-a distanţat de Cămătari, care nu l-ar fi ajutat cu bani cât era în arest.