Evenimentul Zilei > Actualitate > Nu mai avem echipă nici la handbal feminin. Româncele au fost jalnice cu Franţa
Nu mai avem echipă nici la handbal feminin. Româncele au fost jalnice cu Franţa

Nu mai avem echipă nici la handbal feminin. Româncele au fost jalnice cu Franţa

Naţionala de handbal feminin a României a fost făcută praf, aseară, la Sao Paulo, de selecţionata Franţei, în ultima partidă din faza grupelor la Mondialele din Brazilia. Tricolorele au pierdut scorul de 39-20 şi au încheiat pe locul trei în Grupa C.

Elevele lui Radu Voina vor evolua în optimile de finală, însă după evoluţia de aseară, lucrul normal ar fi să îşi facă bagajele şi să se întoarcă în ţară. Dacă înainte de start, meciul se anunţa a fi unul echilibrat, după o oră de joc, imaginea României de echipă mare în handbalul feminin tremură din toate încheieturile.
Tricolorele s-au ţinut de adversare doar un sfert de oră, practicând acelaşi joc previzibil, lipsit de creativitate şi bazat pe veteranele Elisei, Brădeanu sau Farcău. Apoi a venit tăvălugul francez. Jucătoarele din Hexagon au marcat gol după gol. Defensiva română a făcut figuraţie. Până şi portarul franţuzoaicelor a înscris. Diferenţa finală de scor: 19 goluri. Dezastru!
România va da piept în optimile de finală cu Croaţia. Dacă nu se schimbă nimic drastic în următoarele zile, ne aşteaptă o nouă umilinţă. Eşecul cu Franţa poate reprezenta sfârşitul unei ere pentru sportul românesc. Poate fi începutul unei lungi perioade în care echipele româneşti nici nu vor mai avea curajul să spere la o medalie.

Joi seară, tot la Sao Paulo, româncele au cedat lamentabil în faţa Braziliei, scor 28-33. În primele trei partide, româncele au câştigat de două ori, cu modestele Tunisia şi Cuba, şi au remizat cu mediocra echipă a Japoniei.
România – Franţa 20-39
MIN. 60 – Final de meci.

Gol din poartă în poartă! Franţa înscrie şi cu portarul. 19 goluri diferenţă.
Ruşinos final de meci pentru România. Cele 18 goluri care arată diferenţa de scor în acest moment arată cât de slab pregătite sunt jucătoarele din România la acest turneu final.
Curea reduce din handicap, dar franţuzoaicele înscriu din nou, pentru a câta oară, pe contraatac.

Dezastru la Sao Paulo. 18-33! România are zilele numărate la Mondialele din Brazilia.
Sunt 14 goluri diferenţă acum. Nu pentru mult timp însă. Incredibil! 15 goluri handicap pentru România. "Vrea cineva să se bată în apărare?", a întrebat Radu Voina în time-out.
MIN. 50 – Nici time-out-ul cerut de Radu Voina nu a reuşit să le revitalieze pe românce, care sunt tot la 13 goluri în urma Franţei.
Franţa reface cu uşurinţă diferenţa de 13 goluri.
Au înscris Brădeanu şi Chintoan.
Diferenţa de scor a crescut la 12 goluri. Pardon… 13 goluri.
Diferenţa de scor a crescut la 12 goluri.
MIN. 40 – România ratează toate poziţiile. Franţa se desprinde la 11 goluri.
Înscrie Oana Manea. Tereza Tamaş nu are nici ea prea mult noroc în poarta României, care e din nou la zece goluri distanţă de Franţa.
Ratăm un şapte metri.

Încă un contraatac fulger al franţuzoaicelor. Scorul devine penibil pentru românce.
Se menţine diferenţa de nouă goluri în favoarea Franţei. Tricolorele evoluează haotic.
A început repriza secundă. Franţa îşi măreşte avantajul.
MIN. 30 – Pauză. Româncele evoluează în albastru, iar meciul este un dezastru. După o jumătate de oră, Franţa are opt goluri în faţă, un avantaj normal având în vedere faptul că tricolorele s-au ţinut bine pe picioare doar 15 minute.
11-20. Nu avem nicio şansă. Jucăm previzibil şi fără vlagă. Brădeanu a redus din handicap cu o aruncare de la 10 metri. Băbeanu s-a accidentat.
Gol marcat spectaculos de Ramona Maier. Talida Tolnai e învinsă din nou. Portarul României nu a mai prins nimic de minute bune.

Opt goluri. Româncele ratează aruncare după aruncare, în timp ce franţuzoaicele concretizează pe contraatac.
A punctat şi Oana Chirilă, însă erorile făcute în defensivă, mai ales în centrul ei ne costă tot mai scump. 10-17! Franţa mătură podeaua cu tricolorele.
Marchează Brădeanu pentru 9-14, însă Franţa punctează şi ea imediat.

Sunt şase goluri diferenţă acum. Serie de patru goluri consecutive marcate de franţuzoiace.
Franţa se desprinde la cinci goluri. România evoluează mai mereu în inferioritate numerică.
MIN. 20 – Gol Oana Manea! Reducem din handicap.
Două contraatacuri rapide ale naţionalei din Hexagon au dus scorul la 10-7. Radu Voina a cerut time-out şi cere linişte şi mai multă mişcare.
Româncele joacă agresiv în defensivă, iar franţuzoaicele primesc încă o aruncare de la şapte metri. 
Talida Tolnai apără excelent azi, spre deosebire de meciul cu Brazilia, când nu a respins nicio aruncare a adversarelor. Elisei a înscris după un frumos contraatac. 7-6! Franţuzoaicele egalează imediat, de la şapte metri.
Două aruncări de la şapte metri au fost transforamte de cele două echipe. Pentru tricolore a marcat Oana Chirilă.
MIN. 10 – Conducem! Ramona Maier a înscris pentru 5-4! Pierdem stupid posesia.
Talida Tolnai apără o aruncare de la şapte metri. Adina Fiera înscrie frumos, de pe extremă. Avem o superioritate de două jucătoare.
Ritmul jocului a mai scăzut. Franţa îşi menţine avantajul de un gol. Pentru românce au înscris până acum Oana Manea (2) şi Adina Fiera .
Cele două echipe evoluează impecabil în ofensivă şi slab în defensivă. În doar două minute de joc s-au marcat cinci goluri. Franţuzoaicele conduc cu 3-2.
MIN. 1 – A început meciul.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: