Un grup internațional de cercetători condus de „Newcastle University” din Anglia a demonstrat că procesele normale de „reorganizare” care au loc în creierul uman se produc mai devreme la fete decât la băieți, potrivit time.com. La studiu au participat 121 de persoane cu vârste cuprinse între 4 și 40 de ani, a căror activitate cerebrală a fost studiată cu ajutorul testelor de rezonanță magnetică.
În urma experimentului s-a dovedit că, în timp ce unele fibre cerebrale longitudinale au tendința de a rămâne stabile, conexiunile neuronale mai scurte se autodistrug. Întregul proces de reorganizare pare să se întâmple mult mai devreme la fete decât la băieți. Femeile tind să aibă, de asemenea, mai multe conexiuni nervoase de-a lungul celor două emisfere ale crieierului, iar faptul că reorganizarea cerebrală are loc mai repede la acestea decât la bărbați face ca acestea să reacționeze într-un mod mai matur la stimulii din mediul înconjurător.
Nu se cunoaște însă motivul pentru care aceste procese se produc mai repede la sexul feminin, acest lucru urmând să facă obiectul unui alt studiu.

Citește și: