Djokovici a câştigat primul set, însă Murray s-a impus senzaţional în următoarele două şi se părea că va câştiga partida. Liderul mondial s-a impus în manşa cu numărul 4 în mai puţin de o jumătate de oră, iar în decisiv a servit pentru meci, însă a şi salvat trei mingi de break la scorul de 5-5.
Ambii jucători care s-au duelat azi, timp de patru ore şi 50 de minute, au defilat până în semifinale, iar Djokovici a reuşit să prindă a doua finală consecutivă la Melbourne, unde s-a impus în 2011.

Britanicul Murray, care dispută a cincea semifinală consecutivă în circuitul turneelor de Mare Şlem, a pierdut pentru a patra oară în ultimele patru confruntări cu sârbul. De cealaltă parte, Djokovici nu a mai ratat o semifinală de Grand Slam de şapte turnee, iar atunci când a ajuns în primii patru jucători la Antipozi a şi câştigat competiţia.
Novak Djokovici – Andy Murray 6-3, 3-6, 6-7 (4), 6-1, 7-5
SETUL 5
Sârbul începe excelent şi ultimul set al meciului, câştigând game-ul inaugural pe propriul serviciu.
Djokovici îşi menţine avantajul de un game.
Sârbul se desprinde la 4-2, câştigând pentru prima oară pe serviciul lui Murray în acest set.
Fabulos! Djokovici serveşte pentru meci, dar pierde game-ul la 0. Murray egalează la 5. Djokovici preia din nou iniţiativa şi salvează trei mingi de break înainte să se desprindă la 6-5.
Break Djokovici. Sârbul câştigă un meci de aproape cinci ore de joc.
SETUL 4
Djokovici are un start lansat în setul 4, câştigând primul game pe serviciul adversarului. Sârbul defilează. S-a desprins la 3-0.
După doar un sfert de oră de joc, liderul mondial pare să îşi fi acontat deja setul 4. Scorul îi este favorabil: 4-0.
Djokovici se impune fără emoţii, scor 6-1, şi trimite meciul în decisiv.
SETUL 3
Novak Djokovici câştigă primul game al setului trei. A fost o adevărată luptă de 15 minute, cu numeroase şanse de break irosite de Andy Murray. Scoţianul câştigă următoarele două game-uri şi a luat un avantaj de un break în setul al treilea.
Sârbul revine şi egalează la 2. Se merge cap la cap în setul 3. Scorul este 4-4.
Setul va fi decis la tie-break. Britanicul se impune la 4, după un set de aproape o oră şi jumătate. Sârbul trebuie să schimbe ceva dacă îşi doreşte să ajungă în finală.
SETUL 2
Sârbul începe în forţă şi setul doi şi se desprinde imediat la 2-0, însă Murray revine spectaculos şi egalează. Mai mult, britanicul reuşeşte să câştige şi următoarele două game-uri şi se desprinde la 4-2.
După patru game-uri pierdute la rând, Djokovici reuşeşte să spargă gheaţa pe serviciul britanicului şi se apropie la un singur game de adversar.
Rebreak Murray! Britanicul va servi pentru set!
Set Andy Murray: scoţianul îi răspunde sârbului cu o victorie în manşa secundă.
SETUL 1
Sârbul a început mai bine partida. S-a impus lejer pe propriul serviciu şi l-a pus în mare dificultate pe britanic în game-ul doi. Murray a egalat scorul la 1, după câteva erori neforţate ale liderului mondial. Nicio minge de break până în acest moment pe "Rod Laver Arena".
Scoţianul iroseşte prima minge de a câştiga pe serviciul adversarului, iar Novak se impune cu dificultate şi emoţii în game-ul cu numărul 3 al acestei semifinale.
Murray îşi pierde serviciul, după o dublă greşeală făcută la scorul de 40-30 pentru Djokovici. Sârbul conduce cu 3-1! Britanicul nu se lasă şi reuşeşte rebreak-ul, după cel mai lung game al debutului de set.
4-2 pentru Djokovici! Sârbul câştigă uşor pe serviciul britanicului. Este al treilea break consecutiv pe "Rod Laver Arena". Sârbul se desprinde imediat la trei game-uri şi e la doar un joc de câştigarea primului set.
Sârbul câştigă cu 6-3 primul set.