Utilizatorii pot intra direct în căutarea noutăţilor, întocmai unui site de ştiri, în urma actualizării importante făcute de celebrul site Youtube.

 

YouTube a introdus o nouă secţiune, dedicată celor mai importante evenimente, pe prima pagină a site-ului şi aplicaţiilor mobile, informează News.ro.

 

Deşi este una dintre cele mai importante surse de ştiri de pe internet, organizarea şi evidenţierea acestora nu era erau unul din punctele forte ale celui mai important serviciu de conţinut video din lume. Utilizatorii ajungeau la ştirile video de pe YouTube fie prin căutări, fie prin link-urile primite de prietenii care le-au descoperit anterior.

 

Noua secţiune se numeşte Breaking News şi este afişată pe pagina principală a site-ului, alături de alte secţiuni sau canale la care este abonat utilizatorul.

 

Google nu a făcut vreun anunţ oficial cu privire la noua secţiune de ştiri, astfel că nu se cunoaşte modul în care funcţionează aceasta, dacă selecţia conţinutului se face manual sau pe baza vreunui algoritm.