Nouriel Roubini are dreptate din nou. Furtuna perfectă vine în 2013

Nouriel Roubini are dreptate din nou. Furtuna perfectă vine în 2013

Reputatul economist Nouriel Roubini, care a devenit cunoscut în întreaga lume după ce a prezis criza financiară mondială, vorbeşte, încă de anul trecut, despre o aşa-numită "furtună perfectă" în economia lumii, care are tot mai mari şanse să se întâmple exact aşa cum o prezice, date fiind condiţiile economice actuale.

Acum aproximativ un an, pe 13 iunie 2011, profetul crizei lansa un avertisment legat de faptul că economia mondială s-ar îndrepta către o "furtună perfectă", în care situaţiile dificile ale diferitor ţări converg în aceeaşi perioadă, declanşând o nouă criză.

Astfel, Roubini menţiona drept cauze ale "furtunii perfecte" problemele fiscale ale SUA, datoriile suverane ale statelor europene, încetinirea economiei chineze precum şi stagnarea Japoniei. Nouriel Roubini spunea, la acel moment, că şansa este de unu la trei ca toţi aceşti factori să se combine, afectând creşterea economică a lumii în anul 2013. Un an mai târziu, Dr. Doom conturează deja "scenariul furtunii perfecte" din 2013: "colapsul zonei euro, stagnarea SUA din cauza deteriorării situaţiei fiscale, creşterea preţului petrolului din cauza războiului din Iran, aterizarea dură a Chinei şi a pieţelor emergente", a scris, ieri, Nouriel Roubini pe contul său de Twitter.

CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Roubini: Economia lumii se îndreaptă către o "furtună perfectă". VEZI care sunt cauzele
  • Roubini: Grecia este greu de salvat. Trebuie să iasă din zona euro
  • De ce nu se însoară profetul crizei, Nouriel Roubini
  • Nouriel Roubini: E timpul să taxăm biserica. E cel mai mare evazionist