Pentru a oferi un instrument de lucru util în activitatea oamenilor legii, noua ediție oficială a Codului de procedură civilă urmează a fi distribuită în mod gratuit către magistrați, anunță Ministerul Justiției.

„Punerea la dispoziția practicienilor dreptului și a justițiabililor a variantei republicate a noului Cod de procedură civilă asigură accesibilitatea normelor de procedură civilă, prin conferirea posibilității de consultare a formei la zi a dispozițiilor acestui act normativ fundamental, cu consecința facilitării activității de aplicare a reglementării procesual civile de drept comun”, se arată în comunicatul, remis EVZ, de către minister.

Oficialii de la Justișie precizează că republicarea a fost efectuată în temeiul dispozițiilor art. XIV din Legea nr. 138/2014  pentru modificarea și completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative conexe, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 753 din 16 octombrie 2014.

„Ca urmare a republicării, în temeiul art. 1 alin. (1) din Ordonanța Guvernului nr. 7/2002 privind publicarea, în exclusivitate, de către Ministerul Justiției în ediție oficială a codurilor și a altor legi complexe, aprobată cu modificări prin Legea nr.259/2002, și al art. 6 pct.II.8 din Hotărârea Guvernului nr.652/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Justiției, cu modificările și completările ulterioare, instituția noastră va edita și publica, în perioada imediat următoare, o nouă ediție oficială a Codului de procedură civilă”, a mai precizat Ministerul Justiției.

Forma republicată a Noului Cod de procedură Civilă poate fi consultată AICI