Klemm a precizat că, dată fiind situația din regiune, românii sunt îngrijorați de evoluțiile de la estul graniței, însă parteneriatul României cu SUA este unul puternic. Totodată, ambasadorul a precizat că, spre deosebire de toate statele vecine, România nu este dependentă de exportul de gaze naturale și petrol din Rusia și nu este vulnerabilă din acest punct de vedere.

Nerăbdător să coopereze cu liderii politici

„România este un partener ferm și contribuie semnificativ la misiunile pentru păcii și securității pe plan internațional. De ani întregi, România se numără printre principalele zece țări care au contribuit cu trupe în Afganistan. Dacă voi fi confirmat, voi lucra cu hotărâre pentru a consolida atât rolul României în cadrul NATO, cât și parteneriatul nostru bilateral”, a arătat Klemm.Ambasadorul a mai spus că este nerăbdător să cooperez cu liderii politici din România și cu mediile de afaceri pentru promovarea investițiilor.

„Cel mai important, România a depus eforturi importante și serioase pentru eliminarea corupției la nivel înalt și pentru a îmbunătăți aplicarea principiilor statului de drept. Pentru combaterea corupției, un flagel care afectează viețile tuturor cetățenilor, România a construit instituții independente puternice, zeci de oficiali de la nivel central și local au fost investigați, inculpați și condamnați. Dacă voi fi confirmat în funcție, mă angajez să dublăm susținerea acordată instituțiilor anticorupție din România și societății civile, pentru a consolida principiile statului de drept. România este un prieten și un partener strategic”, a încheiat Klemm.