Evenimentul Zilei > Social > Nouă prelevare de organe la Iași! Donatorul este un copil de 10 ani
Nouă prelevare de organe la Iași! Donatorul este un copil de 10 ani

Nouă prelevare de organe la Iași! Donatorul este un copil de 10 ani

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul de Neurochirurgie din Iași s-a efectuat o nouă prelevare de organe. Donatorul este un copil de 10 ani aflat în moarte cerebrală.

Familia și-a dat acordul, iar cei care au beneficiat de ficatul, rinichii, cordul şi plămânii micuțului decedat sunt copii din țară și din străinătate

„Este a doua prelevare făcută de la un copil în mai puţin de o săptămână. (…) Din păcate, fiind un copil atât de mic nu au fost receptori pediatrici pentru toate organele pe teritoriul României. Au venit echipe medicale de la Eurotransplant, respectiv pentru plămâni de la Viena, pentru cord de la Hanovra şi pentru ficat de la Bonn. Toate transplanturile le-au făcut tot la copii”, a declarat Raluca Neagu, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iaşi.

Plămânii au ajuns la o fată de 15 ani, care suferea de fibroză chistică, iar ficatul şi cordul la copii în jur de 10 ani.

„La noi în ţară transplant de plămân la copii nu se face, la ficat se face, dar acum nu aveau un receptor. Unul dintre rinichi a fost transplantat la Spitalul Parhon la un copil tot cu vârstă de aproximativ 11 ani, iar cel de-al doilea rinichi e în drum spre Cluj”, a mai spus Neagu, informează Agerpres.