Noua Clasă V de la Mercedes-Benz

Noua Clasă V de la Mercedes-Benz

Nemţii de la Mercedes-Benz şi-au prezentat cel mai tânăr şi spaţios membru al familiei de automobile Mercedes-Benz. „Prin intermediul noii Clase V, Mercedes-Benz redefinește conceptul de autovehicul multifuncţional”, se laudă concernul german.

Noua Clasă V oferă două linii de echipare, V-Class și V-Class AVANTGARDE, un pachet cu accesorii sport "Exterior Sports" și un pachet special pentru interior "Interior Design", disponibil pentru fiecare din cele două echipări.

Acestor lucruri li se adaugă două versiuni disponibile pentru ampatament, trei lungimi pentru caroserie (cuprinse între 4.895 și 5.370 mm), trei motorizări și foarte multe opţionale care pot personaliza extrem de mult noul autovehicul multifuncţional.

"Prin noua Clasă V, ne extindem gama de automobile premium pentru pasageri cu o limuzină ce poate transporta până la opt persoane", declară Dr Dieter Zetsche, Președintele Boardului de Conducere Daimler AG și Directorul Diviziei de Automobile Mercedes-Benz.

Ne puteți urmări și pe Google News

Partea frontală este dominată de grila impozantă a radiatorului în al cărei centru este amplasată steaua Mercedes-Benz în formă tridimensională. În părţile laterale ale grilei se află farurile cu design progresiv care acum, pentru prima oară în segment, pot oferi tehnologie full-LED pentru toate funcţiile.

Acestea sunt disponibile opţional. Grila motorului este conturată în forma literei "V" și se unește elegant cu delimitarea cromată a grilei și cu partea superioară a farurilor. Alături de noile faruri a căror formă se prelungește mult pe aripi, spoilerul faţă cu prizele sale de aer desenate dinamic subliniază apariţia puternică a noii Clase V

Unul din sistemele unice în segmentul acestor automobile este climatizarea automată THERMOTRONIC, oferită opţional ca alternativă la TEMPMATIC, sistemul oferit standard. El oferă trei moduri de climatizare - FOCUS, MEDIUM și DIFFUSE. Acestea au setări distincte prestabilite pentru distribuţia și volumul de aer condiţionat transmis în habitaclu. Mai mult, sistemul THERMOTRONIC oferă posibilitatea pornirii climatizării dintr-un buton de pe cheia mașinii, beneficiază de un senzor ce ajută la eliminarea condensului de pe geamuri și folosește o distribuţie variabilă a aerului condiţionat în lateralele pasagerilor faţă, în funcţie de poziţia soarelui.

Eficienţă de top: performanţe de motor în șase cilindri cu un consum de combustibil demn de un motor în patru cilindri

La lansarea pe piaţă, noua Clasă V este prevăzută cu motorul diesel ultra-performant de 2.1 litri cilindree, în patru cilindri și supra-alimentare cu sistem biturbo care deja este un propulsor de succes pe restul gamei de automobile, de la Clasa A și până la S. Pentru noua Clasă V, el a fost îmbunătăţit suplimentar și va fi disponibil în trei trepte de putere: în V 200 oferă 100 kW (136 CP) și un cuplu motor maxim de 330 Nm, iar în V 220 CDI are 120 kW (163 CP) și 380 Nm. Pentru fiecare indicativ în parte, fiecare versiune este cu 20 Nm mai puternică, dar consumul este mai mic cu aproximativ doi litri pentru fiecare 100 km parcurși. Cu un consum mediu de doar 5.7 litri de diesel pentru 100 km parcurși și emisii de CO2 de doar 149 grame per kilometru parcurs, V 220 CDI este un lider absolut de eficienţă în segmentul său.

Vârful de gamă botezat V 250 BlueTEC are o putere maximă de 140 kW (190 CP) și un cuplu motor maxim de 440 Nm, ceea ce îi conferă forţă la fel de mare și agilitate comparabile cu predecesorul motor diesel V6 de trei litri cilindree. În același timp, noul model de top are o funcţionare foarte rafinată, iar nivelul de zgomot interior a fost redus semnificativ - mai ales datorită antifonării suplimentare faţă de precedentul model. Consumul de carburant este de asemenea semnificativ mai mic decât la fostul model: la un consum mediu de doar 6 litri de motorină pentru 100 de km parcurși, motorul diesel biturbo consumă cu 28% mai puţin decât fostul propulsor V6, cu date de putere similare.

Datorită tehnologiei BlueTEC, modelul de top al Clasei V este primul automobil din segment care împlinește standardele Euro 6. V 250 BlueTEC este echipat standard cu transmisia automată 7G-TRONIC PLUS cu selector electric amplasat pe coloana volanului - DIRECT SELECT și padele  DIRECT SELECT pe volan pentru schimbarea manuală a treptelor. Transmisia automată este disponibilă opţional pentru modelele V 200 CDI și V 220 CDI.