Evenimentul Zilei > Actualitate > Reacţia a noua câini eliberaţi dintr-un laborator, când au păşit pentru prima oară în viaţa lor pe iarbă. Imagini emoţionante | VIDEO
Reacţia a noua câini eliberaţi dintr-un laborator, când au păşit pentru prima oară în viaţa lor pe iarbă. Imagini emoţionante | VIDEO

Reacţia a noua câini eliberaţi dintr-un laborator, când au păşit pentru prima oară în viaţa lor pe iarbă. Imagini emoţionante | VIDEO

Au trăit toată viaţa în cuşti, într-un laborator care i-a supus mai multor experimente. Cu ajutorul unei organizaţii, au fost eliberaţi. Reacţia lor în momentul în care au călcat pentru prima oară pe iarbă a impresionat o lume întreagă.

La începutul lunii mai, nouă câini din rasa Beagle au fost salvaţi de către o organizaţie non-profit americană, dintr-un laborator din Nevada care i-a folosit drept cobai pentru testarea mai multor produse, scrie Huffington Post.

Voluntarii au dus animalele pe un spaţiu verde, le-au rupt codurile de identificare şi i-au eliberat din cuşti. Deşi la început păreau speriaţi, nefiind obişnuiţi cu libertatea, cei nouă câini s-au adaptat repede mediului. Au început să alerge pe iarbă şi să se joace unii cu alţii, dovedind că au dat repede uitării perioada în care au fost captivi.

Momentul emoţionant în care cei nouă câini au fost lăsaţi liber a fost filmat, iar imaginile au fost văzute de peste 1,8 milioane de persoane şi distribuite pe toate reţelele de socializare.

Eliberarea animalelor face parte dintr-un proiect amplu al organizaţiei Beagles Freedom Project, care îşi propune să salveze toţi câinii din rasa Beagle care sunt ţinuţi în laboratoare pentru a fi supuşi testelor. Potrivit membrilor organizaţiei, câinii din această rasă sunt preferaţi pentru teste datorită comportamentului lor docil, mai scrie Hufington Post.

Mark Manendo, senatorul statului Nevada, lucrează împreună cu organizaţia la o lege ce are ca scop limitarea testelor pe animale în statul respectiv. Acesta este de părere că, după ce au stat o viaţă întreagă în laborator, câinii au dreptul să fie adoptaţi şi să-şi găseacă un cămin în care să fie bine îngrijiţi.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.