În această perioadă trebuie să fii conectat(ă) non-stop. Fie că este vorba despre muncă, viața socială sau profesională, avem nevoie de dispozitive care să se îmbine atât de simplu încât să depășim cu succes toate piedicile ce se află în fața noastră. Huawei vine în întâmpinarea acestei necesități, deoarece ne oferă o experiență multitasking de ultimă generație care pare că a grăbit cerințele comune pe care în curând, fiecare produs tech ar trebui să le aibă.

Unul dintre cele mai bune exemple este HUAWEI MateBook X, dispozitivul de top recent lansat și în România. Este extrem de subțire și ușor, având în vedere materialele pe care producătorul le-a ales – aliajul de magneziu-aluminiu de înaltă calitate, care oferă feeling-ul de produs premium, dar și care se ridică la așteptările unuia.

Datorită aliajului, laptopul este foarte ușor, dar în același tip și foarte durabil, garantând rezistența sa în timp. Utilizatorul poate să îl folosească cu doar două degete, fiind cel mai bun instrument pentru o mobilitate ridicată – poți să-ți faci treaba oriunde și oricând.

Diferența față de alți competitori este că MateBook X nu se simte ca un laptop normal. Produsele trec printr-un proces de finisare avansat și se deosebesc prin textura fină pe care o au. Dar, după cum am spus și mai devreme, nu este vorba doar despre feeling. Ramele din jurul ecranului au dispărut, lucru care nu prea se întâlnește la alte produse de pe piață și care implicit deosebește MateBook X de alte laptop-uri.

Datorită raportului ecran-corp remarcabil, de 90%, experiența utilizatorului este total schimbată față de cea normală, de zi cu zi. Ecranul subțire cu tehnologie LTPS oferă o densitate mai mare de pixeli. Cei de la Huawei au renunțat la „rudimentarul” Full HD, 1920×1080, și au introdus o tehnologie 3K echipată în proporție de 100% cu gamă cromatică din spectrul sRGB 5. Scopul? De a oferi cele mai clare detalii posibile, dar și o imagine multe mai dinamică. Fie că este vorba despre citit sau scris, raportul de aspect 3:2 este perfect.

Cât? Un kilogram de laptop?

Da, Huawei MateBook X cântărește un kilogram. Lucrul acesta ar trebui să te pună pe gânduri, având în vedere câtă tehnologie este pusă într-un kilogram. Chiar oamenii din spatele științei s-au gândit la viitorii utilizatori și la sănătatea lor – dispozitivul vine cu modul Eye Comfort care filtrează eficient emisiile de lumină albastră pentru ameliorarea tensiunii oculare. Pentru persoanele care nu erau obișnuite înainte de pandemie să stea atât de mult timp în fața laptopului, dar și pentru cei care au ajuns să stea mai mult decât o făceau înainte, este o tehnologie super utilă. Și pe lângă asta, acest lucru este bun pentru tine, ca utilizator cu scop recreativ sau profesional, deoarece nu o să îți reducă productivitatea.

Și acum am ajuns la partea ce ține de tehnologia revoluționară. Cu Huawei Share, când îți atingi telefonul cu touchpad-ul de la laptop, acestea se unesc într-un singur device. Este vorba despre multitasking-ul pe care îl amintisem la începutul articolului, ce are loc între două produse de top și care îți permite să le conectezi pentru a nu mai simți diferența dintre ele. Prin funcția Multi-screen Collaboration, utilizatorul poate controla fără probleme smartphone-ul prin PC și poate transfera fișiere între cele două fără nicio problemă, intrând în ceea ce ei numesc „ecosistemul Huawei”. Iar viteza de transfer o să fie și ea impresionantă, deoarece MateBook X vine cu a 10-a generație Intel Core i5 și o memorie de 16 GB RAM care va facilita acest tip de multitasking. Și totul într-un produs cu o grosime de 13.6 mm.

Și nu este singurul

Huawei a mai lansat un notebook de top, însă la un preț mai accesibil. Diferențele nu sunt mari între cele două, dar totuși semnificative. HUAWEI MateBook 14 dispune de design-ul elegant și de funcțiile inteligente și emblematice ale seriei, toate într-o carcasă robustă și ușoară.

Notebook-ul este și unul dintre puținele de pe piață, mai ales la acest preț, care să aibe un raport 3:2 al ecranului, decât afișarea de tip „stock” 16:9. Totul, din nou, pentru nevoile zilnice de productivitate, citire de articole, navigare pe internet, programare și orice altă sarcină de muncă la care vrei să îl supui.