Norvegia, campioană olimpică la handbal feminin

Norvegia, campioană olimpică la handbal feminin

Echipa de handbal feminin a Norvegiei a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing, după victoria din finala turneului în faţa campioanei mondiale Rusia cu scorul de 34-27. Norvegia a avut un start de meci incredibil, în minutul 7 scandinavele conducând cu 8-1. Echipa Rusiei încercat să reducă din handicap, însă tot norvegiencele au fost cele care au punctat de mai multe ori.

Astfel, după un sfert de oră de joc, Norvegia avea un avantaj de 10 goluri în faţa Rusiei, 13-3. La jumătatea partidei, Norvegia avea un avantaj de cinci goluri (18-13), Rusia revenind în joc în principal prin golurile Elenei Dmitrieva.

Eforturile rusoaicelor de a reveni în lupta pentru medalia de aur au fost îngreunate de portarul Katrinel Haraldsen şi de contra-aracurile rapide conduse de coordonatoarea de joc a scandinavelor Katija Nyberg. Cu 10 minute înainte de finalul meciului, Norvegia avea un avantaj confortabil de nouă goluri (30-21).

Scandinavele au rămas la conducerea partidei până la finalul partidei, Soerlie Lybekk şi Kristin Riegelhuth marcând împreună jumătate din golurile Norvegiei din a doua repriză. Norvegia, aflată la primul succes olimpic la handbal feminin, a câştigat partida cu scorul de 34-27, învingând marea favorită a turneului, campioana mondială, echipa Rusiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Coreea de Sud, pe locul trei

Coreea de Sud a cucerit medalia de bronz, după victoria din finala mică, cu scorul de 33-28, în faţa echipei Ungariei, din cadrul turneului olimpic de handbal feminin de la Beijing.

Ungaria, care a învins România în sferturile de finală, a început mai bine partida din sala National Indoor Stadium, în minutul 7, scorul fiind de 6-2 pentru europene. Coreea de Sud a revenit spectaculos, în următoarele 10 mnute ale meciului marcând nouă goluri şi primind doar două. Ungaria a întors totuşi scorul, la pauză scorul fiind favorabil echipei maghiare, 15-13.

După pauză, nici o echipă nu a reuşit să ia un avantaj decisiv, iar în minutul 54 al meciului scorul era egal 27-27. Coreea de Sud a avut un final de partidă extraordinal, marcând şase goluri şi primind doar unu înm ultimele şase minute ale partidei. Scorul final al partidei a fost 33-28, Coreea de Sud câştigând a şasea medalie olimpică din istorie, după cele de argint obţinute la Los Angeles, Atlanta şi Atena şi cele de aur cucerite la Seul şi Barcelona.